Conny Van den Heuvel. 

Conny Van den Heuvel. ©  rr

Ook Conny Van den Heuvel (N-VA) betreurt afscheid Valerie Van Peel en kondigt aan dat ze zelf terugkeert naar politiek

Zandhoven -

Gewezen gemeenteraadslid Conny Van Den Heuvel, huidig ondervoorzitter bij N-VA Zandhoven, kondigt in een open brief aan dat ze in 2024 opnieuw op de lijst van N-VA zal staan. In 2018 besliste ze niet meer op te komen, maar ze heeft nu toch opnieuw de motivatie gevonden. Ze schreef de open brief als reactie op het opiniestuk van burgemeester Luc Van Hove (CD&V) dinsdag. Ze vindt dat de absolute CD&V-meerderheid door de ‘Chinese Muur’ tussen meerderheid en oppositie in Zandhoven dezelfde ontmoedigingsstrategie hanteert waaraan Van Peel ten onder is gegaan. “Goeie ideeën, goeie voorstellen worden ook in onze gemeente zomaar bij het groot huisvuil gezet, simpelweg omdat ze uit de verkeerde hoek komen”, aldus Van Den Heuvel in haar brief.

Kristin Matthyssen

De open brief van Conny Van Den Heuvel (N-VA):

“Beste burgemeester, dag Luc,

Ook bij mij kwam het nieuws dat Valerie Van Peel er na de verkiezingen van 2024 mee stopt binnen als een bom. Ze was, is, en zal ook in de toekomst een belangrijke stem vertolken waar vele Vlamingen zich in kunnen vinden. Haar vertrek, is een groot verlies voor onze partij. Daar moeten we niet flauw over doen.

Maar ergens snap ik haar keuze ook wel. Wanneer je, ondanks al je goeie initiatieven, goeie voorstellen, de Chinese muur die er staat tussen de meerderheid en de oppositie, zelfs in cruciale dossiers rond leven en dood niet krijgt neergehaald, dan begrijp ik dat het op een dag teveel wordt.

Nu heb ik absoluut niet de pretentie om mezelf te vergelijken met een toppolitica als Valerie Van Peel, maar die teleurstelling werd mij in 2018 ook teveel. Daarom besliste ik toen ook om niet opnieuw op te komen.

Goeie ideeën, goeie voorstellen worden ook in onze gemeente zomaar bij het groot huisvuil gezet, simpelweg omdat ze uit de verkeerde hoek komen.

Ik heb veel respect voor u burgemeester, u en uw voorgangers hebben al veel goeds gedaan voor onze gemeente. Maar, zoals niemand die heeft, heeft ook u de waarheid niet in pacht. Het zou u dan ook sieren, moest u de gemeenteraad niet langer zien als een verplicht nummertje elke derde donderdag van de maand. Maar die ook echt gebruiken om te luisteren en de goeie ideeën eruit te pikken. Onze mooie gemeente zou er wel bij varen.

‘If you can’t stand the heat, stay out of the kitchen’. Zegt dat spreekwoord u iets? De politiek is geen stiel voor doetjes. Meer nog, een gezonde discussie moet er zijn in een democratie. En ja, dat gaat er soms hard aan toe. Dat u zich dan ook elke keer opnieuw in een slachtofferrol wentelt, bij de minste vorm van kritiek, ik betreur dat. Zeker omdat u ook zelf niet vies bent van een stevige uithaal. Dit is uw volste recht, trouwens.

Maar mag de oppositie zich nog vragen stellen wanneer u en uw schepen de geheime gesprekken met Plopsaqua voor een subtropisch zwembad in onze gemeente en het eenzijdig getekende contract maandenlang voor de inwoners en de oppositie geheim houdt?

Mogen wij ons nog kritisch opstellen wanneer een bedrijf twee windmolens wil bouwen dichtbij de dorpskernen van Massenhoven en Viersel en u daar geen graten qua overlast en geluidshinder in ziet, ondanks het feit dat u al jaar en dag bezoldigd bestuurder bent bij Wind4Flanders?

Mag de oppositie zich nog vragen stellen wanneer u meer dan 20 jaar lang de verzekeringen van de gemeente regelt, en laat ons eerlijk zijn, daar ook een aardig (belasting)centje aan overhoudt, zonder dat andere verzekeringsagenten ook maar de kans krijgen om dat werk op zich te nemen? Mag het nog?

Dan in de slachtofferrol kruipen, de oppositie wegzetten als Trumpiaans, en de inhoud van de discussie zo uit de weg gaan. De échte Trump had waarschijnlijk net dezelfde tactiek toegepast. Het is zo gemakkelijk. U kan beter. En dat weet u zelf ook.

Ik ben er enkele jaren tussenuit geweest, maar ook ik krijg nog berichtjes van Zandhovenaars, Pulderbossenaars, en van de mensen uit Pulle, Massenhoven en Viersel. Wanneer ik die allemaal lees, kan ik maar één ding besluiten: er ligt nog veel werk op de plank in onze gemeente.

In 2024 zal ik er ook opnieuw staan, samen met N-VA Zandhoven, sterker dan ooit. We zullen ondertussen oppositie blijven voeren. Stevig zoals het hoort. Maar op de bal en steeds met welzijn van onze inwoners voor ogen.

Ik kijk ernaar uit om samen met u na te denken over een mooie toekomst voor Zandhoven én voor Pulderbos, Pulle, Massenhoven en Viersel.

2024 zal er snel zijn. Tot dan.

Conny

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio