Een veertiger uit Balen riskeert 37 maanden cel voor de aanranding van twee twintigers. © Bart Van den Langenbergh

Dronken oudejaarsfeestje eindigt met aanranding in bestelwagen: “Hysterisch slachtoffer veroorzaakte ongeval”

Balen, Geel -

Een 46-jarige man uit Balen stond terecht omdat hij tijdens de jaarwisseling 2020-2021 twee jonge mannen had aangerand op een feestje waar de drank rijkelijk vloeide. Een van de slachtoffers, die zwaar dronken was, werd wakker toen de man op hem zat en hem probeerde te bevredigen. “De beklaagde wist dat het slachtoffer comateus neerlag op dat matras”, zei procureur Hanne Hendrickx in de rechtbank in Turnhout.

Bart Van den Langenbergh

De feiten van aanranding kwamen op 1 januari 2021 aan het licht nadat een jongeman uit Geel met zijn auto een ongeval had veroorzaakt. De bestuurder zat hysterisch achter het stuur van zijn auto en was onder invloed van alcohol aan het huilen. Hij vertelde dat hij tijdens een oudejaarsfeestje bij P.V. in Balen wakker was geworden op een matras in zijn bestelwagen en dat de veertiger op hem zat.

“De twintiger was samen met een vriend naar het feestje gegaan. Daar vloeide de alcohol rijkelijk. P.V. ging zelfs rond met shotjes absint”, legde openbare aanklager Hanne Hendrickx in de rechtbank uit. “De jongeman voelde zich op een bepaald moment heel misselijk en V. legde hem op een matras in zijn bestelwagen. Daarna probeerde hij eerst de kameraad van de twintiger op de mond te kussen. Wat later ging hij naar zijn bestelwagen waar het slachtoffer lag te slapen. Hij deed zijn broek en onderbroek uit en begon hem te bevredigen terwijl hij op de jongeman zat. Het slachtoffer werd plots wakker en heeft V. onmiddellijk van zich afgeduwd. Hij heeft zijn kleren genomen en is compleet overstuur in zijn auto gestapt.”

Huiszoeking

De slachtoffers dienden een klacht in en de politie voerde op 4 januari 2021 een huiszoeking uit bij de veertiger. De man werd ook even aangehouden. “Hij verklaarde dat hij de drang in coronatijden groot was en hij zich niet meer kon bedwingen. Maar hij had wel op het internet de zoektermen ‘advocaat’ en ‘verkrachting’ ingegeven”, zei de procureur. “De beklaagde wist dat het slachtoffer comateus neerlag op een matras door het alcoholmisbruik.”

In 2010 is P.V. al eens veroordeeld tot een celstraf van een jaar met uitstel voor verkrachting en de verspreiding van kinderporno. Het Openbaar Ministerie vroeg deze keer een gevangenisstraf van 37 maanden, deels met probatie-uitstel. Een absoluut alcohol- en drugsverbod is volgens het parket aangewezen voor de man die zich intussen wel aan de voorwaarden houdt en een behandeling is gestart.

Eenzame man

De verdediging vroeg om de celstraf volledig met probatie-uitstel uit te spreken. “Mijn cliënt is homoseksueel, maar hij is eenzaam en heeft het moeilijk met het leggen van contacten”, aldus meester Karolien Van de Moer. “Hij heeft geen drank willen geven met de bedoeling om iedereen dronken te voeren. Dat neemt niet weg dat wat er gebeurd is niet goed te praten valt.”

De twintiger die werd aangerand en met zijn auto was gebotst vroeg via zijn raadsman een schadevergoeding. “Het verkeersongeval was een rechtstreeks gevolg van de feiten. In volle paniek is hij in dronken toestand weggereden”, stelde meester Hans Vanheusden.

Vonnis op 29 juni.

MEER OVER Rechtbank Turnhout

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio