Verschillende leden van Scouts en Gidsen Vremde trekken naar de jamboree. 

Verschillende leden van Scouts en Gidsen Vremde trekken naar de jamboree. © RR

Scouts en Gidsen Vremde stevig in de weer om volgend jaar naar jamboree te trekken

Vremde -

Scouts en Gidsen Vremde wil volgend jaar stevig vertegenwoordigd zijn op de vierjaarlijkse Wereldjamboree in het Zuid-Koreaanse Saemangeum. Om hun trip te bekostigen, organiseren de leden verschillende activiteiten.

Filip Spoelders

Met zijn 28 hebben ze zich ingeschreven, de jonggivers, givers en oud-leiding die in 2023 naar de jamboree in Zuid-Korea willen gaan. Daar zullen ze veertigduizend scouts en gidsen uit 160 landen ontmoeten tijdens de vele activiteiten.

Om de reis te betalen, zijn ze hard in de weer om voldoende centjes te verzamelen. “Natuurlijk is onze deelname niet gratis. We organiseren allerlei activiteiten, we gaan babysitten en doen vakantiewerk”, geven ze aan.

Speel- en wenskaarten

De afgelopen weken verkochten ze reeds verwenmanden voor Moederdag en gepersonaliseerde speelkaarten. Ook hielden ze een oudercafé in Sneppenbos. Nu verkopen ze ook leuke wenskaartje waarvan verschillende een link met Vremde hebben. De kaarten zijn bijvoorbeeld ideaal om van op kamp naar huis te sturen of om naar de kampen op te sturen.

De kaartjes zijn nog tot zondag te bestellen via de website van Scouts en Gidsen Vremde.

De jeugdvereniging verkoopt nu wenskaarten.

De jeugdvereniging verkoopt nu wenskaarten. © RR

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio