©  BELGA

Vier speelsters moeten trainingskamp verlaten, 28 Red Flames reizen naar Engeland voor eerste oefenmatch richting EK

Jarne Teulings (Anderlecht/Fortuna Sittard), Shari Van Belle (AA Gent), Marie Detruyer en Zenia Mertens (OH Leuven) hebben de selectie van de Red Flames verlaten. Het viertal reist dus straks niet mee naar Engeland voor de oefenmatch van donderdagavond (21u). Dat bevestigt de Koninklijke Belgische voetbalbond woensdag.

jswk, vvaBron: BELGA

De vier maakten deel uit van een groep van 33 speelsters die op 16 mei door bondscoach Ives Serneels werden opgeroepen om de voorbereiding op het EK te starten. Begin juni haakte Isabelle Iliano al geblesseerd af. Volgende week maandag (20 juni) maakt Serneels zijn definitieve selectie met 23 speelsters bekend.

Op 6 juli reizen de Flames opnieuw af naar Engeland voor de start van het EK. Ze spelen hun eerste wedstrijd op het EK op zondag 10 juli tegen IJsland in Manchester. Daarna volgen in groep D duels tegen Frankrijk (14 juli in Rotherham) en Italië (18 juli in Manchester).

Donderdag spelen de Flames in Wolverhampton tegen Engeland een eerste van vier oefenduels in aanloop naar het EK. Daarna volgen nog drie wedstrijden voor eigen publiek in Lier, tegen respectievelijk Noord-Ierland (23 juni), Oostenrijk (26 juni) en Luxemburg (28 juni).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vastgoed

Jobs in de regio