©  AFP

Elise Mertens gaat meteen onderuit in de eerste ronde op WTA Birmingham: "Ik heb mijn kansen niet benut"

Elise Mertens (WTA 30) is er dinsdag niet in geslaagd zich te plaatsen voor de tweede ronde van het WTA-grastoernooi in het Engelse Birmingham. “Ik kan niet zeggen dat ik een slechte match heb gespeeld.”

Tim VerbruggenBron: BELGA

De Limburgse, het vierde reekshoofd, verloor in drie sets van de Amerikaanse qualifier Catherine McNally (WTA 197). Het werd 3-6, 6-4 en 7-5 na 2 uur en 34 minuten. De 26-jarige Mertens had de 20-jarige McNally eerder verslagen op de US Open van 2020 en het toernooi van Cincinnati in 2019. 

"Ik begon goed aan de partij", gaf de Limburgse aan na haar nederlaag. "Nadien werd het evenwichtiger. Ik kan niet zeggen dat ik een slechte match heb gespeeld. Ik heb simpelweg mijn kansen niet benut. In de derde set maakte zij een break achterstand goed. Zij legde veel variatie in haar spel. Dat is iets waar ik de komende dagen aan zal moeten werken."

"Eastbourne is altijd een leuk toernooi", vervolgde ze. "De omkadering aan zee is charmant, met het hotel in de buurt. Het is ook een gemengd toernooi, wat toelaat veel matchen te bekijken en informatie te vergaren. Dat is wat ik hoop te doen om mijn niveau te verhogen. Vorig jaar waren de voorbereidingstoernooien evenmin grandioos, maar het gaat nog steeds om de knikkers op Wimbledon."

In het dubbeltoernooi vormt Elise Mertens het eerste reekshoofd met de Chinese Zhang Shuai. Ze openen tegen de Amerikanen Catherine Harrison en Sabrina Santamaria.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio