Acteur William Boeva bracht op de netwerkdag van de zorgexperts van NOA Antwerpen een eigen voorstelling 

Acteur William Boeva bracht op de netwerkdag van de zorgexperts van NOA Antwerpen een eigen voorstelling © RR

390 zorgexperts onderwijs houden netwerkdag samen met William Boeva

Malle, Kempen

390 ondersteuners van NOA of Netwerk Ondersteuners Antwerpen verzamelden in het provinciaal vormingscentrum in Malle voor een netwerkdag.

NOA is een netoverschrijdend samenwerkingsverband tussen zorgexperts uit het buitengewoon onderwijs en scholen uit het regulier onderwijs.

“In heel de provincie Antwerpen bieden we in het regulier onderwijs ondersteuning aan leerlingen en leerkrachten die specifieke onderwijsbehoeften hebben. Het gaat om leerlingen met gedragsproblemen, leermoeilijkheden, spraak- en taalproblemen, motorische problemen en leerlingen met autisme”, zegt Vicki Tops, coördinator van NOA Kempen. “Onze teams zijn samengesteld uit leerkrachten, maar ook uit logopedisten, kinesisten, ergotherapeuten, psychologen en orthopedagogen. Deze mensen delen hun expertise in het gewoon onderwijs om zoveel mogelijk leerlingen in een inclusieve klas te begeleiden.”

Acteur en comedian William Boeva bracht op de netwerkdag zijn voorstelling gebaseerd op het boek Excluses: wat uitsluiting met mensen doet. (bvdl)

De netwerkdag van NOA Antwerpen vond plaats in het provinciaal vormingscentrum in Malle.

De netwerkdag van NOA Antwerpen vond plaats in het provinciaal vormingscentrum in Malle. © RR

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio