Vertegenwoordigers van de verschillende Zandhovense basisscholen met de nieuwe jassen. Centraal met wit shirt schepen van onderwijs Mieke Maes (CD&V).  

Vertegenwoordigers van de verschillende Zandhovense basisscholen met de nieuwe jassen. Centraal met wit shirt schepen van onderwijs Mieke Maes (CD&V).  ©  kristin matthyssen

Gemachtigde opzichters moeten nooit meer kou lijden en vallen nóg beter op

Zandhoven -

De timing was misschien wat ongelukkig met een korte hittegolf in aantocht, maar de gemeente Zandhoven deelde dinsdag nieuwe dikke fluojassen uit aan de gemachtigde opzichters van de zes basisscholen van Groot-Zandhoven. Na meer dan twintig jaar waren de vorige versleten. In de meeste basisscholen van Zandhoven vervullen de leerkrachten de rol van gemachtigd opzichter.

Kristin Matthyssen

Een knalgele fluojas met achter op de rugzijde het opschrift ‘gemachtigd opzichter’ in koeien van letters en iets kleiner de gemeentelijke slogan ‘Zandhoven, met de glimlach’. Zo kunnen kinderen, ouders en andere weggebruikers de gemachtigde opzichters voortaan herkennen. Het gaat om een dikke winterjas met uitneembare dunnere fleecevest in fluo met hetzelfde opschrift, wat handig is met deze temperaturen.

“Nu dragen de gemachtigde opzichters een oranje plastic vest”, zegt Mieke Maes (CD&V), schepen van onderwijs. “Maar die was na twintig jaar toch echt wel versleten. Over het algemeen tonen de weggebruikers in de schoolomgevingen in Zandhoven veel respect voor de gemachtigde opzichters en verloopt alles gedisciplineerd. Niet iedereen mag trouwens zomaar gemachtigd opzichter zijn, je moet hiervoor een opleiding van enkele uren bij de lokale verkeerspolitie volgen.”

In de gemeentelijke basisschool van Zandhoven, de Klaproosschool in Pulderbos, Impuls in Pulle en Klavertje Vier-sel in Viersel zijn het de leerkrachten die de kinderen veilig helpen oversteken. Alleen leefschool ’t Zandhofje in Zandhoven en gemeentelijke basisschool ’t Kroontje in Massenhoven hebben nog een gemachtigd opzichter die niet voor de klas staat. Zo kunnen ze in ’t Zandhofje rekenen op onmisbare duivel-doet-al Marleen Van Sande en heeft ’t Kroontje in Massenhoven met Raymond Hellemans een betrokken opa als gemachtigd opzichter.

Elke school kreeg twee jassen. Zo kunnen ze er weer twintig jaar tegen.

Iedereen voor de paal van zijn eigen deelgemeente, was de bedoeling.      

Iedereen voor de paal van zijn eigen deelgemeente, was de bedoeling.  ©  kma

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio