©  Qmusic

Maarten en Dorothée geven morgenvroeg bitcoins weg op Qmusic, maar die verliezen snel aan waarde

De ochtendshow van Qmusic pakt uit met een stunt. Elke luisteraar die woensdagochtend belt en binnengeraakt bij Maarten en Dorothee, wint een bitcoin. “Die cryptomunt is op het moment van schrijven een slordige 22.000 euro waard”, communiceert de zender. “En wie weet hoeveel hij binnenkort waard is?” Minder dan dat, zo blijkt.

edb

Q-luisteraars die een bitcoin willen winnen, bellen op woensdag 15 juni tussen 7 en 9u naar het gratis telefoonnummer 0800/456 78. Dan maken ze kans om het callcenter van Qmusic te bereiken. Om dat te skippen, kunnen luisteraars zich ook aanmelden in Blox, een cyptocurrency-app. Mits wat breinwerk kunnen ze daarin het telefoonnummer ontrafelen waarmee ze rechtstreeks naar de studio van Maarten en Dorothee bellen. Nemen ze op, dan is de bitcoin binnen.

Op het moment dat Qmusic communiceerde over de wedstrijd, stond de bitcoin op zo’n 22.000 euro. Dat is niet langer het geval: dinsdag daalde de waarde verder, naar minder dan 20.000 euro, het laagste peil in anderhalf jaar tijd. De munt herstelde zich wel snel tot 20.500 euro. Maar de snelle daling is duidelijk: in november van vorig jaar was een bitcoin nog 69.000 euro waard. Volgens experts is het einde van de neergang nog niet in zicht, vanwege het negatieve beurssentiment door de hoge inflatie en de stappen die centrale banken zetten om die af te remmen.

LEES OOK. Bitcoin zet duik verder: kaap van 20.000 dollar komt in zicht

22.000 euro of iets minder, het blijft wel een mooi cadeau van Qmusic voor zijn luisteraars. En een leuke stunt voor de show van Maarten Van Coillie en Dorothee Dauwe. “Vorig jaar won elke beller die live in de ochtendshow kwam een auto. Dat was echt crazy”, herinnert Van Coillie zich. “We kregen maar liefst 1,9 miljoen telefoontjes. Op een gegeven moment zelfs zeshonderd telefoons per seconde. Ik ben benieuwd of het dit jaar weer zo waanzinnig wordt, maar ik heb een vermoeden van wel.”

Vastgoed

Jobs in de regio