©  BELGA

Vandaag loting Conference League: Antwerp treft een van deze negen ploegen

Op de eerste training richting komend seizoen is het nog wachten tot volgende week maandag, maar woensdagmiddag komen we wel al te weten tegen wie Antwerp het zal opnemen in de tweede voorronde van de Conference League.

Diederik Geypen

De Great Old is reekshoofd en ontloopt daarmee clubs als FC Basel, Slavia Praag, en AZ Alkmaar, dat Antwerp in 2019 nog uit de groepsfase van de Europa League hield. Het Stamnummer 1 kon uitkomen tegen 45 teams. Intussen werd dat aantal na een ‘voorloting’ gereduceerd tot negen mogelijke tegenstrevers.

NK Koper uit Slovenië is een mogelijkheid. De overige acht ploegen treffen elkaar al in de eerste kwalificatieronde. Dit zijn de vier duels: Inter Turku (Finland) - Drita (Kosovo), Ruzomberok (Slowakije) - Kauno Zalgiris (Litouwen), Magpies (Gibraltar) - Crusaders (Noord-Ierland) en Borac Banja Luka (Bosnië Herzegovina) - B36 Torshavn (Faeroër). Allemaal haalbare kaarten dus.

Antwerp zal in totaal zes wedstrijden moeten afwerken om tot de poulefase van de Conference League door te stoten. Wanneer Van Bommel en zijn manschappen de tweede voorronde – die volgens een knock-outsysteem wordt afgewerkt op 21 en 28 juli – overleven, zijn ze ook in de derde voorronde reekshoofd. In de resterende play-offronde verliest Antwerp die beschermde status waarschijnlijk. Dan kan een team als West Ham United, dit jaar nog halvefinalist in de Europa League, als tegenstander uit de bus komen.

Ter herinnering: Antwerp zal de eerste Europese verplaatsing tot een goed einde moeten brengen zonder de steun van de trouwe achterban. De Europese voetbalbond (UEFA) strafte de club met een uitwedstrijd zonder fans na de ongeregeldheden in de Europa Leaguewedstrijd bij Eintracht Frankfurt afgelopen seizoen.

Alle data:

Tweede voorronde

Loting: 15 juni

Speeldata: 21 en 28 juli

Derde voorronde

Loting: 18 juli

Speeldata: 4 en 11 augustus

Play-offronde

Loting: 2 augustus

Speeldata: 18 en 25 augustus

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio