Een computerbeeld met links de geplande nieuwbouw en rechts het oude, gerenoveerde schoolgebouw. © CAAAP/BOB361

Verkoop van nieuwbouwappartementen op Normaalschoolsite gaat van start

Lier -

Projectontwikkelaar CAAAP start op dinsdag 14 juni met de verkoop van 39 appartementen in De Lesselier. Dat is het nieuwe gebouw op de historische woonsite het Academisch Kwartier in Lier, beter bekend als de Rijksnormaalschool.

Chris Van Rompaey

De oude Normaalschoolsite in de Berlaarsestraat in Lier werd in november 2021 omgedoopt tot het Academisch Kwartier. De werkzaamheden om van deze binnenstedelijke locatie een bruisende, nieuwe buurt vol leven, wonen, werken en ontspannen te maken, zijn volop aan de gang. Waar de focus in deze eerste projectfase vooral op renovatie ligt, wordt De Lesselier volledig nieuw gebouwd.

 © CAAAP/BOB361

De Lesselier nestelt zich centraal op de historische site tussen de statige Normaalschool en de aanpalende buurt. “De Lesselier zorgt met zijn hedendaagse architectuur voor een evenwichtig beeld tussen oud en nieuw. De hoogtes van de diverse nieuwe gebouwdelen richten zich naar het beeld van zowel de vroegere school als de bestaande omliggende buurt”, stelt architect Ivo Vanhamme van architectenbureau BOB361.

Projectontwikkelaar CAAAP besteedt veel aandacht aan de omgevingsaanleg en de integratie van groen. “Als projectontwikkelaar bouwen we aan een duurzame toekomst, voor en met mensen. Daarom hechten we ook veel belang aan het openbaar domein. We zijn ervan overtuigd dat je met een mooie aanleg van de omgeving een buurt heel goed kunt opwaarderen. Dit is ook wat we van plan zijn met deze mooie binnenstedelijke site”, benadrukt Hannah Hongenaert.

 © CAAAP/BOB361

335.000 euro

De Lesselier omvat 39 appartementen die een mix zijn van een-, twee- of drieslaapkamerappartementen met zonnige terrassen en met zicht op een mooie gemeenschappelijke binnentuin. CAAAP maakt de verkoopprijzen liever niet openbaar en beperkt zich daarom tot de prijs van een appartement met twee slaapkamers. Zo’n appartement heb je vanaf 335.000 euro zonder kosten.

De stad Lier leverde de omgevingsvergunning voor De Lesselier recentelijk af. Projectontwikkelaar CAAAP en aannemer Artes plannen de start van de bouwwerken in het najaar van 2022, meer bepaald wanneer 30% van de appartementen verkocht is. De oplevering gebeurt, indien alles volgens plan verloopt, tegen de zomer van 2025.

www.delesselier.be

 © CAAAP/BOB361

MEER OVER Lier

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio