© Bart Van den Langenbergh

Nederlanders verzenden drugs via postkantoor in Weelde

Weelde

Twee Nederlanders zijn door de correctionele rechtbank in Turnhout veroordeeld voor het versturen van drugs via de post via het postkantoor in Weelde (Ravels).

Het onderzoek kwam vorig jaar op gang nadat de speurders op de luchthaven in Zaventem pakketten met harddrugs hadden onderschept. De afzenders gebruikten valse namen en de bestemmelingen bevonden zich over de hele wereld.

Er werd daarbij meerdere keren een pakket aangeboden via het postkantoor in Weelde. De politie betrapte op 19 oktober 2021 de Nederlanders Yassine A.Y. (22) en Gregorie S. (26) uit Tilburg. Die laatste bood een pakket met daarin 1,6 gram cocaïne en vier gram heroïne aan in het postkantoor. De politie sloeg de twintiger in de boeien samen met zijn kompaan, die vooral optrad als chauffeur.

“Ze hadden zich georganiseerd om drugs in te voeren in België om deze naar het buitenland te verzenden”, aldus de rechter. Ze krijgen elk een gevangenisstraf van zestien maanden met uitstel en een boete van 8.000 euro, waarvan 5.600 euro met uitstel. (bvdl) 

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio