Ook de kinderen konden sporten. © Chris Van Rompaey

Driehonderd Balten sporten en verbroederen in Duffel

Duffel -

Zowat driehonderd Litouwers, Esten en Letten die in de Benelux werken of wonen, namen dit weekend deel aan de vijftiende Litouwse Sportspelen in Duffel. De Litouwse ambassadeur Rita Kazragienè kwam een kijkje nemen.

Het was al de vierde keer dat deze sportieve ontmoeting in Duffel plaatsvindt. Hoe dat komt? Wel, omdat de voorzitter van de vzw Belgische-Litouwse Vriendschap in Vlaanderen al 25 jaar een inwoonster van Duffel is.

 © Chris Van Rompaey

“Ruim dertig jaar geleden fungeerden wij als gastgezin voor een Litouwse dansgroep die hier in de buurt optrad. Zij nodigden ons uit om hen in Litouwen te bezoeken, wat we ook deden. Dat leidde enkele jaren daarna tot de oprichting van de vzw waarvan ik nog altijd de voorzitster ben. De Litouwse Sportspelen vonden steeds plaats bij de NAVO in Evere en toen dat niet meer kon, verhuisde het evenement naar het sportcentrum in Duffel”, vertelt Francinne Baeten-Van den Brande.

Een van de toeschouwers was Rita Kazragienè, de ambassadeur van de republiek Litouwen in België. “Ik vind deze Litouwse Sportspelen zeer belangrijk, want de deelnemers komen hier samen om te sporten, niet om te speechen of om over politiek te praten.”  (cvr)

De Litouwse ambassadeur Rita Kazragienè en Francinne Baeten-Van den Brande. © Chris Van Rompaey

 © Chris Van Rompaey

MEER OVER Duffel

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio