Tibor Balog (hier als coach van Leopoldsburg) is alvast razend ambitieus: “Turnhout is een club die op termijn in eerste nationale moet geraken.” © Dick Demey

Tibor Balog is de verrassende opvolger van Jo Christiaens bij KFC Turnhout: “Deze kans kon ik niet laten liggen”

Heel wat namen van kandidaat-trainers bij KFC Turnhout passeerden de revue. De keuze van de promovendus viel verrassend op Tibor Balog (58). “Ik heb zo veel mooie herinneringen aan deze club en het was nu of nooit”, zegt Balog enthousiast.

Bart D’haene

Of hij een link heeft met zijn nieuwe club? “Weet je dat ik meer dan 30 jaar geleden als profvoetballer bij Geel mijn eerste competitiedoelpunt in het toenmalige Villapark scoorde. Het was mijn prompte kennismaking met het Belgische voetbal. Jaren later verknoeide ik als trainer van Wezel-Sport het promotiefeestje van het KV Turnhout van René Desaeyere. Ook minder leuke dingen zitten in mijn geheugen gegrift. De avond dat Turnhoutse hooligans op de terugweg van een wedstrijd op verplaatsing de kantine in Geel molesteerden. ASV Geel zal altijd een belangrijke rol spelen in mijn leven en ik heb bij die club alles gedaan. Alleen kon ik niet blijven wachten tot ze me de functie aanboden van hoofdtrainer”, benadrukt de Hongaarse Belg die als verdediger en tienvoudig Hongaars international in België het shirt droeg van Geel, Sint-Truiden, Heist en Beringen.

“Het verhaal van KFC Turnhout is zo aanlokkelijk. Een club die verder staat dan ASV Geel en een spelersgroep die vooral een vriendengroep is. Met vedetten werken is dikwijls moeilijker dan met leergierige jongens die voor elkaar door het vuur gaan. Als trainer verdiende ik mijn strepen bij Geel, Mol-Wezel - waar ik het bij een hyperambitieuze club vijf jaar uitzong, Overpelt, Zaventem en Leopoldsburg. Ik heb een Pro licensediploma. Ik zet geen grote mond op over de doorstroming van jeugdspeler in het eerste elftal. Ik doe het gewoon. KFC Turnhout is voor mij een geweldige uitdaging. Het is een club die zich moet spiegelen aan clubs als Dessel, Heist en Thes en op termijn in eerste nationale moet geraken. Ik heb altijd graag met jongeren en beloften gewerkt, maar ben wat blij dat ik opnieuw aan de slag kan bij senioren. Deze kans kon ik niet laten liggen. We komen in tweede nationale in een zware reeks terecht. Maar ik kijk er ongelooflijk naar uit en op 18 juli vatten we de voorbereiding aan op het nieuwe seizoen”, rondt de inwoner van Geel af.

Vastgoed

Jobs in de regio