Jason Bourdouxhe kwam vorig seizoen nog uit voor Moeskroen en maakt nu de overstap naar Rupel Boom. “Ze boden me een contract van twee jaar aan”, aldus Bourdouxhe. © RR

Ervaren Jason Bourdouxhe komt over van Moeskroen en moet jonge Boomse groep mee op sleeptouw nemen

Bij Rupel Boom starten de trainingen maandag. Jason Bourdouxhe is één van de vele nieuwkomers bij de Steenbakkers. Hoewel de middenvelder nog maar eenendertig is, is hij toch de oudste speler in de Boomse kern.

Peter Nys

Hoewel je in het Luikse geboren bent, spreek je vlekkeloos Nederlands. Heeft dat met je verleden in Nederland te maken?

Jason Bourdouxhe: “Zeker, Ik ben al op zeer jonge leeftijd naar PSV gegaan, waar ik de jeugdreeksen doorlopen heb. Ook daarna ben ik vooral in Nederland actief gebleven. Ik speelde voor Eindhoven, VVV, Helmond, Emmen en Top Oss. Pas vorig seizoen kwam ik voor het eerst in België terecht, toen ik met Moeskroen in 1B speelde. En nu dus Rupel Boom dat me een contract voor twee jaar bood.”

Je komt bij Boom in een zeer jonge groep terecht waar jij voorlopig de ancien bent.

“Dat is zo. Maar het huiswerk is nog niet klaar. De club gaat nog meerdere spelers aantrekken. Maar als ik met m’n eenendertig uiteindelijk de oudste blijf, is dat ook prima. Ik hoop met mijn ervaring de ploeg mee te kunnen sturen. Van nature ben ik een echte box-to-box-middenvelder. Geen echte zes maar ook geen tien. Ik had meteen een goed gevoel bij het eerste gesprek. Rupel Boom wil het sowieso beter doen dan vorig seizoen. We hebben wel een compleet nieuwe groep maar er is tijd genoeg om naar elkaar toe te groeien en klaar te zijn tegen de competitiestart half augustus.”

Ken je de reeks een beetje of is het allemaal nieuw?

“Het is de eerste keer dat ik op dit niveau actief zal zijn want Moeskroen speelde vorig seizoen één reeks hoger. Maar ik kan me wel een beeld vormen van de sterkte van de ploegen want ik volg het Belgisch voetbal met de nodige aandacht. Het belooft sowieso een spannende competitie te worden want er zijn dit seizoen drie stijgers maar ook minstens drie degradanten. En het is ook uitkijken naar de vier beloftenploegen die er nu bij komen. Ik ken dat systeem al van in Nederland waar je onder meer tegen Jong Ajax, Jong PSV en Jong AZ speelt in de eerste divisie. En dat zijn vaak zeer sterke ploegen. Jong Ajax werd zelfs een keer kampioen. Waar de ambitie van Rupel Boom ligt? Dat is moeilijk te zeggen want de groep is nog niet compleet. Maar aangezien bijna iedereen een contract voor twee jaar krijgt, heb ik wel de indruk dat de club een zekere stabiliteit nastreeft en gezond ambitieus is.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen