Stijn Verstrepen won vorige maandag nog beide reeksen op de cross in Moresnet. “De vorm is dus goed, ik voel me klaar om er de komende weken stevig tegenaan te gaan.” 

Stijn Verstrepen won vorige maandag nog beide reeksen op de cross in Moresnet. “De vorm is dus goed, ik voel me klaar om er de komende weken stevig tegenaan te gaan.” © GOYVAERTS

Stijn Verstrepen rijdt zondag in Koningshooikt halve thuismatch

Stijn Verstrepen rijdt zondag in Koningshooikt halve thuismatch: “Crossen op het Fort geeft me altijd extra adrenaline”

Thuiswedstrijd zondag voor Stijn Verstrepen. De motorcrosser uit Onze-Lieve-Vrouw-Waver doet op het Fort in Koningshooikt mee bij de Inters in de 500 cc-klasse. Verstrepen hoopt dit seizoen mee te strijden voor de titel in het Belgisch kampioenschap.

Geert Fierens

Crossen op het Fort, krijg je daar kriebels van in de buik?

Stijn Verstrepen: “Dat heeft voor mij toch iets speciaals. Het geeft me echt een boost en het zorgt voor extra motivatie. Ik kan me in Koningshooikt op de voorgrond plaatsen, ik rij bij manier van spreken in mijn achtertuin. Er zijn ook altijd heel veel supporters, en dat doet toch iets met mij als crosser. Ook mijn vader Danny heeft gecrost op het Fort en zegt hetzelfde. Crossen in ­Koningshooikt, daar kijk je altijd naar uit.”

Er wordt zondag ook IMBA gecrost aan het Fort. Waarom doe je daar niet aan mee?

“Bij IMBA rijden ze met de MX2, oftewel de 250 cc. Ik ben een rijder in de 500 cc. De twee reeksen van de Inters en de drie manches van IMBA zijn zondag het hoogtepunt van de dag. ­IMBA is grensoverschrijdend, daar doen ook buitenlandse crossers aan mee. Je kan dat een beetje zien als een manche van het Europese kampioenschap voor amateurs.”

Zelf wil je bij de Inters Belgisch kampioen worden. Telt deze cross mee voor het BK?

“Deze cross niet. Over drie weken wordt er op het Fort weer gecrost en in die cross zijn er wel punten te verdienen voor het BK. Begin juli is er op het Fort dan weer geen cross voor IMBA. Zo wordt alles een beetje gespreid en verdeeld.”

Hoe is jouw seizoen al verlopen?

“Behoorlijk goed, al heb je natuurlijk niet alles zelf in de hand. Voor de start van het seizoen had ik al wat last aan mijn knie. En dat is er helaas niet op verbeterd, omdat ik twee weken geleden op een wedstrijd mijn knie heb verdraaid. Een operatie dringt zich, op maar ik ga dat toch proberen uit te stellen tot na het seizoen. Ik wil me voluit geven voor de titel van Belgisch kampioen in de VMCF. Tot nu toe lukt dat aardig. Op pinkstermaandag won ik nog beide reeksen op de cross in Moresnet, toch een klassieker. Dat doe je niet als de vorm niet goed zit. Ik voel me zeker klaar om er de komende weken stevig tegenaan te gaan.”

De reeksen van de Inters 250 en 500 cc start zondag respectievelijk om 13.30 uur en 18 uur.

Vastgoed

Jobs in de regio