Oma Marleen De Fey organiseert zaterdag een benefiet voor haar kleindochtertje Lien. 

Oma Marleen De Fey organiseert zaterdag een benefiet voor haar kleindochtertje Lien. © Dirk Vertommen

Marleen organiseert benefiet voor slechthorende kleindochter Lien (1): “Een operatie kost 20.000 euro”

Onze-Lieve-Vrouw-Waver -

Op zaterdag 11 juni organiseert Marleen De Fey in Onze-Lieve-Vrouw-Waver (Sint-Katelijne-Waver) een benefietconcert voor haar kleindochter. De 1-jarige Lien is langs één kant doof en hoort aan de andere kant erg slecht. Een implantaat kan de gehoorproblemen oplossen, maar de operatie kost 20.000 euro en wordt niet terugbetaald door de ziekteverzekering.

Stijn Van de Sande

Door een virusbesmetting tijdens de zwangerschap heeft de kleine Lien al sinds haar geboorte last van gehoorproblemen. Aan de linkerkant hoort ze niets, terwijl ze met haar rechteroor enkel heel hoge tonen kan horen. Aan die kant draagt het meisje ook een hoorapparaat. Een implantaat kan de problemen verhelpen, maar de operatie moet relatief snel gebeuren en kost handenvol geld.

“In principe moet Lien de operatie ondergaan voor ze 2 jaar wordt. Dat is in september”, vertelt grootmoeder Marleen De Fey. “Maar een implantaat laten plaatsen, kost 20.000 euro. Dat bedrag wordt niet terugbetaald door de ziekteverzekering omdat Lien niet aan beide kanten doof is. Mijn dochter is een alleenstaande mama met twee kindjes en kan dat bedrag niet zomaar ophoesten. Het bedrag moet bovendien kort voor de operatie betaald worden. Als het geld er niet is, kan de ingreep niet doorgaan.”

Hoorapparaat vervangen

“Daarom organiseren we tal van inzamelacties in de hoop Lien een betere toekomst te kunnen geven. Want als ze kan horen, zal ze zich beter kunnen ontwikkelen”, zegt Marleen, die onder andere snoepzakjes verkocht en een crowdfunding opstartte. Dat leverde al ruim 6.500 euro op. Om ook de rest van het bedrag bij elkaar te brengen, organiseert ze zaterdag een benefiet. “Die vindt plaats in café ’t Klaverke in het Dorp van Onze-Lieve-Vrouw-Waver. De uitbaters stellen hun zaal gratis ter beschikking. Daar ben ik hen heel dankbaar voor.”

Op de affiche staan onder meer optredens van Nite Spirit en de MG Brothers. De inkomprijs bedraagt 5 euro en tickets zijn te koop in het café en in het zwembad Maanhoevebad in Sint-Katelijne-Waver. De deuren openen zaterdag om 18u. “We hopen met deze benefiet zo veel mogelijk geld in te kunnen zamelen om mijn prinsesje te helpen”, zegt oma Marleen. “Want over enkele jaren moet ook het hoorapparaat vervangen worden. Dat zal opnieuw enkele duizenden euro’s kosten.”

www.steunactie.be/actions/view/mijn-kleinkind-is-doof-1

MEER OVER Blikvangers Mechelen

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio