Sailability ontvangt zondag kinderen met een beperking en hun ouders voor een zeildag. 

Sailability ontvangt zondag kinderen met een beperking en hun ouders voor een zeildag. © RR

Sailability nodigt kinderen uit voor zeiltocht met hun gezin

Hove, Linkeroever -

De Antwerpse vereniging Sailability Belgium schenkt kinderen met een beperking en hun gezin zondag, op Vaderdag, op verschillende locaties in Vlaanderen een gratis zeilervaring met het hele gezin.

Filip Spoelders

Philippe Vanderhofstadt uit Hove is voorzitter van Sailability Belgium en wil de kinderen en hun familieleden kennis laten maken met de rust en de vrijheid van het water. “Zeilen is de perfecte sport om rust en vrijheid op het water te voelen en om bepaalde vaardigheden te verbeteren. Dat willen we ook mogelijk maken voor kinderen met een handicap en hun familie. Want bijzondere kinderen houden ook van spel, sport en avontuur.”

Nieuwe boot

Om aan boord te gaan, staan er tilliften ter beschikking en kan er met aangepaste boten worden gezeild. In Antwerpen vindt de Open Zeildag plaats aan op Linkeroever op en rond het Galgenweel bij de Royal Yacht Club België. Om 14.30 uur zal er trouwens de nieuwe boot Jazze worden gedoopt. De naam verwijst naar de bijnaam van Axel Dochez, een bestuurslid van Sailability die in 2019 op 39-jarige leeftijd overleed.

Naast de Royal Yacht Club werkt Sailability tijdens deze dag samen met De Ouders vzw, een vereniging van mama’s en papa’s van kinderen met een beperking. “Het is de eerste keer dat we samenwerken met De Ouders vzw, vooral met het oog op het uitbreiden van ons ledenbestand met kinderen, jongeren en gezinnen”, vult Philippe aan.

Gezinsdag

Bij De Ouders vzw kijken ze uit naar dit moment waarbij het G-zeilen in de kijker wordt gezet. “In Brugge is de locatie al helemaal volzet, daar zullen meer dan dertig kinderen met een handicap met hun familie het water op gaan. Ook op andere locaties lopen de inschrijvingen goed binnen. We maken er een ontspannen en avontuurlijke gezinsdag van. Ook naast het water zal er veel te beleven zijn”, zegt Wendelien De Baere van De Ouders vzw.

Op Galgenweel gaat deze speciale Vaderdag door van 11 tot 17 uur. De andere locaties in Vlaanderen zijn Brugge bij de Brugse Zeil- en Yachtclub, Mol aan de Zilvermeerhaven bij Port Aventura, Vilvoorde bij De Watersportkring van de Luchtmacht vzw en Lummen op het Schulensmeer.

Inschrijven voor de zeildag op Linkeroever kan op de website van de Royal Yacht Club.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio