De Yazze, de nieuwe zeilboot die Sailability dit weekend in gebruik neemt om ook kinderen met een beperking van zeilen te laten genieten. © RR

Meer dan honderd kinderen met beperking vieren Vaderdag op zeilboot

Antwerpen/Schilde -

De Ouders vzw en Sailability Belgium organiseren op zondag 12 juni – Vaderdag – een open zeildag op vijf verschillende locaties in Vlaanderen. Kinderen met een handicap kunnen dan met het hele gezin kennismaken met het zeilen en het water op gaan in een aangepaste boot. Dat kan in Antwerpen op het Galgenweel bij de Royal Yacht Club van België.

“Zeilen is de perfecte sport om rust en vrijheid op het water te voelen of om bepaalde vaardigheden te verbeteren. Dat willen we ook mogelijk maken voor kinderen met een handicap en hun familie. Want bijzondere kinderen houden ook van spel, sport en avontuur. De inschrijvingen lopen zeer goed en laten alvast het allerbeste vermoeden, we maken er een ontspannen en avontuurlijke gezinsdag van”, aldus Veerle Goorden uit Schilde namens de organisatoren.

“We ontvangen de gezinnen met veel plezier op vijf verschillende locaties in Vlaanderen: Antwerpen, Brugge, Mol, Lummen en Vilvoorde. De inschrijvingen laten alvast het allerbeste vermoeden: in Brugge is het event helemaal volzet, ook op andere plekken lopen de inschrijvingen goed binnen”, zegt Wendelien De Baere van De Ouders vzw.

In Antwerpen aan het Galgenweel zal het er feestelijk aan toegaan. Hoogtepunt wordt daar de doop van de Yazze, een speciale boot ingericht om mensen met een beperking te laten zeilen, aangepast aan gebruik van een tillift. “Yazze is de bijnaam van Axel Dochez, een overleden bestuurslid uit Schilde die werkte bij Nike, dat de boot gesponsord heeft”, weet Goorden. “Yazze krijgt twee meters: Jolien de dochter van Axel en Heidi collega van Axel bij Nike.” (jaa)

Zondag 12 juni, van 11u tot 17u, Galgenweel Royal Yacht Club Beatrijslaan 92D) Website Sailability

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio