©  Belga

Openbaar ministerie van start gegaan met slotpleidooien aanslagen van Parijs

Het proces over de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs is woensdag zijn laatste rechte lijn ingegaan, met de start van het slotpleidooi van het openbaar ministerie. Tot en met vrijdag zullen de advocaten-generaal van het Franse antiterreurparket uit de doeken doen wat de verantwoordelijkheden zijn van de twintig beschuldigden die sinds begin september terecht staan. Vrijdag zullen ze aankondigen welke straffen ze eisen.

Bron: BELGA

LEES OOK. Gevangenisstraffen van één tot twee jaar geëist voor vier verdachten rond aanslagen in Parijs

Onder de twintig beschuldigden bevindt zich ook Salah Abdeslam, de enige overlevende van het Parijse terreurcommando. Hij riskeert levenslang. Tijdens het onderzoek hield hij de lippen op elkaar, maar tijdens het proces antwoordde hij op vragen. De aanklagers toonden zich echter niet overtuigd over Abdeslams “waarheid”.

Vanaf 13 juni zal de verdediging nog het woord krijgen. Het vonnis wordt verwacht op 29 juni. 

Bij de aanslagen van 13 november 2015 kwamen 130 mensen om het leven. De daders richtten een bloedbad aan in concertzaal Bataclan en vielen ook bars en restaurants aan. Aan het Stade de France bliezen drie zelfmoordterroristen zich op toen er een vriendschappelijke voetbalwedstrijd tussen Frankrijk en Duitsland aan de gang was. Terreurgroep IS eiste de aanslagen op.

LEES OOK. Opmerkelijk besluit van psychiaters tijdens proces: “Abdeslam kan opnieuw de gewone jongen worden die hij vroeger was”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER