© atv

De Lijn kort tramlijn 2 in en past frequentie tramlijn 4 aan om vertragingen te beperken

Antwerpen, Hoboken -

Tramlijn 2 wordt ingekort en voor tramlijn 4 wordt de frequentie aangepast. Deze wijzigingen moeten er voor zorgen dat de reizigers minder tijd verliezen en de dienstverlening betrouwbaarder is. Beide lijnen rijden momenteel tussen Zwaantjes en de eindhalte Lelieplaats in Hoboken aan slechts 10 kilometer per uur, door de slechte staat van de tramsporen.

Sacha Van Wiele

LEES OOK. Trams 2 en 4 rijden slechts 10 kilometer per uur tussen Zwaantjes en Lelieplaats

De Lijn rijdt sinds vrijdag 6 mei aan een lagere snelheid op de tramlijnen 2 en 4, op het traject tussen Zwaantjes en Steynstraat op de Antwerpsesteenweg. Door jarenlange structurele onderinvesteringen zijn volgens De Lijn grote delen van het spoor op het einde van hun levensduur en dringend aan vernieuwing toe.

Door de verlaagde snelheid op dit traject is de dienstregeling van beide trams onregelmatiger geworden. De vertragingen zorgen voor een gemiddelde extra rijtijd van 7 minuten per rit. Om de dienstverlening te verbeteren, gaat vanaf 13 juni een alternatieve dienstregeling van start. Dit moet de dienstverlening volgens De Lijn aanzienlijk verbeteren.

Tramlijn 2 wordt ingekort tot Zwaantjes – Harmonie – Centraal Station - Sportpaleis - Merksem. De Lelieplaats in Hoboken wordt dus niet meer bediend. Lijn 2 behoudt de huidige frequentie.

Tramlijn 4 blijft het volledige traject bedienen: Lelieplaats – Zwaantjes – Zuid – Groenplaats – Berchem Station – Silsburg. De frequentie is ongewijzigd op weekdagen en in het weekend. Alleen tijdens de spitsuren op schooldagen, telkens van 7 tot 9u en van 15.30 tot 17.30u daalt de frequentie van ‘de 4’. In plaats van om de 8 minuten, rijdt er dan een tram om de 10 minuten.

Lelieplaats

De Lelieplaats in Hoboken blijft bereikbaar door tramlijn 4. Bovendien is er via deze tram een rechtstreekse verbinding vanuit Hoboken naar de Groenplaats. De rechtstreekse tramverbinding vanuit Lelieplaats met lijn 2 naar de omgeving van het Centraal Station verdwijnt wel, maar blijft sowieso mogelijk via een overstap aan Zwaantjes van tram 4 op tram 2.

De buslijnen 13 Opera-Hoboken-Polderstad en 14 Opera-Hoboken-Hemiksem verzekeren alleszins de rechtstreekse verbinding tussen Hoboken en de buurt van het Centraal Station. De overige tram- en buslijnen in Hoboken blijven ongewijzigd.

“Deze alternatieve dienstverlening tussen Zwaantjes en Lelieplaats blijft van kracht tot de heraanleg van de sporen op dit traject”, zegt Karen Van der Sype, woordvoerder De Lijn. “De Lijn bekijkt, samen met de stad Antwerpen, hoe die noodzakelijke heraanleg zo snel mogelijk kan worden ingepland.”

MEER OVER Mobiliteit Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio