© ATV

Antwerpse pop-upwinkel Shein blijkt showroom te zijn: “Licht teleurgesteld, ik sta al twee uur te wachten”

De Chinese modegigant Shein opent drie dagen lang een fysieke pop-upwinkel op de Meir, in Antwerpen. Voor de opening vandaag vormde zich al een ellenlange wachtrij. Maar veel liefhebbers werden echter teleurgesteld toen het einde van de rij naderde. De winkel blijkt een showroom te zijn waar je geen kledij kan kopen en ook niets kan passen. Iets wat de fans die in de rij stonden niet wisten. “Dat is een lichte teleurstelling, zeker omdat ik al twee uur in de regen sta te wachten”, klinkt het.

EmKe, vip

Het Chinese merk Shein, lees “she-in”, is razend populair bij de Tiktokgeneratie. De webshop is niet alleen populair vanwege de goedkope prijzen, maar ook omdat het merk snel data over nieuwe trends verzamelt en binnen enkele dagen nieuwe kledij kan produceren en verkopen. “Ik ken Shein vooral door de online advertenties. Het is een fast fashion-winkel, maar net dat tikkeltje aantrekkelijker dan H&M of Zara”, zegt Hayat Kayicilar (22), die een kijkje kwam nemen naar de winkel.

LEES OOK. Shein doet het weer: hoe komt de Chinese modereus keer op keer weg met plagiaat?

Het is dan ook een van de meest bezochte modewebsites ter wereld. Fysieke winkels zijn er niet, alles gebeurt online. Ook in de pop-upwinkel kan je de kledij niet passen of kopen. Het is eerder een soort showroom waar je de kleding scant en online aankoopt via een QR-code. En dat wisten de meesten niet. “Ik volg het merk al vier jaar en ben nu wel erg benieuwd om de kledij te aanschouwen. Helaas hoorde ik net dat we zelf niets kunnen kopen in de winkel en dat het de bedoeling is dat we de stoffen voelen en dan later de items bestellen. Dat is een lichte teleurstelling, zeker omdat ik al twee uur in de regen sta te wachten”, zegt Boaduwa Nimaho (20).

LEES OOK. ‘Schone Shein’: dé webwinkel die zich volop op jonge vrouwen werpt, heeft een verdacht kantje

De grote opkomst hadden sommigen ook niet verwacht. “Omdat ik al verschillende keren bestelde via hun site, ontving ik een uitnodiging voor de opening van hun pop-upwinkel op de Meir. Ik had niet verwacht dat er zo veel volk ging zijn. Ik kom speciaal uit Luik, dus ik maak er ineens een dagje Antwerpen van”, zegt Malaurie Juprelle (24). Ook Hayat Kayicilar had de drukte niet verwacht. “We dachten eigenlijk dat we als een van de enigen hadden opgemerkt dat Shein voor drie dagen een fysieke winkel opent, maar dat is dus duidelijk niet het geval.”

LEES OOK. Verslavende Shein keert modewereld binnenstebuiten: de app die voorspelt wat meisjes en jonge vrouwen willen kopen

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio