Senne Vits is hersteld van een sleutelbeenbreuk die hij in februari opliep. “Bij de start van de voorbereiding ga ik meteen fit zijn.” 

Senne Vits is hersteld van een sleutelbeenbreuk die hij in februari opliep. “Bij de start van de voorbereiding ga ik meteen fit zijn.” © Tom GOYVAERTS

Doelman Senne Vits (ex-Lierse) naar Rupel Boom: “Deze groep krijgt de kans om te groeien”

Rupel Boom beschikt volgend seizoen over twee volwaardige doelmannen. Juliaan Laverge bewees zich in de terugronde al en hield de club mee in eerste nationale. Hij krijgt straks concurrentie van nieuwste aanwinst Senne Vits.

pni

Vits speelde in het verleden onder meer voor Standard, het Nederlandse MVV ­Maastricht, Sporting Hasselt, Lierse Kempenzonen en weer in Nederland bij Helmond Sport. Het voorbije seizoen was hij actief bij het Luxemburgse Rosport, waar een sleutelbeenbreuk in februari een einde aan zijn campagne maakt.

“Van die blessure ben ik intussen gelukkig volledig hersteld”, zegt Vits. “Als we op 13 juni een eerste keer samenkomen bij Rupel Boom, zal ik meteen alles mogen meedoen. Dat is een hele geruststelling, want uiteindelijk leg je in de voorbereiding de basis voor de rest van het seizoen. Zeker voor een keeper is dat belangrijk. De coach gaat op een bepaald moment zijn keuze maken en eens je titularis bent tussen de palen, ben je mogelijk voor lange tijd vertrokken. De concurrentie is groot, want Laverge was vorig seizoen na de winterstop de vaste Boomse doelman en heeft het blijkbaar heel goed gedaan. Dat is alleen maar positief. Hopelijk kunnen we elkaar naar een hoog niveau pushen.”

Zijn er specifieke ambities ­uitgesproken naar jou toe?

“De club heeft wel ambitie getoond, maar daar is geen specifiek doel opgeplakt. Uiteraard is het de bedoeling om beter te doen dan vorig seizoen, toen het behoud pas op de laatste speeldag werd afgedwongen. Ik vind het alvast een sterk signaal dat bijna elke speler voor twee jaar heeft getekend. Dat betekent toch dat de club dit als een project van meerdere jaren ziet en dat we de kans krijgen om te groeien. Met mijn 25 jaar ben ik momenteel bij de oudste spelers, maar het huiswerk is nog lang niet klaar. We zijn nu met dertien, er komen dus waarschijnlijk nog een stuk of tien spelers bij.”

Je kent eerste nationale ook nog van in je periode bij Lierse Kempenzonen.

“Klopt, al verandert er nu weer heel wat. We gaan voor het eerst met twintig ploegen zijn en er spelen vier belofte-teams uit 1A mee. Ik heb geen idee wat ik me daarbij moet voorstellen qua niveau, maar ik zou die ploegen sowieso niet onderschatten. Toen ik die leeftijd had en bij Standard zat, bestond dat nog niet. Terwijl ik denk dat het voor jongens van achttien à negentien jaar met talent net een prima leerschool kan zijn.”

Vastgoed

Jobs in de regio