© Jimmy Kets

DISCUSSIE. Plan jij deze zomer toch maar om niet met het vliegtuig op reis te gaan, door de voorspelde chaos?

De kans op een staking tijdens de zomervakantie wordt steeds groter vanwege de mislukte gesprekken tussen de vakbonden en Brussels Airlines. De piloten en het cabinepersoneel van de Belgische luchtvaartmaatschappij hadden in december van vorig jaar al eens gestaakt, uit protest tegen de hoge werkdruk, en nu dreigen er nieuwe acties.

LEES OOK. Na Aviapartner en Ryanair dreigen ook problemen bij Brussels Airlines: komt zomeruittocht in gevaar?

“Wij willen de passagier zeker niet gijzelen, wij willen de directie dwingen tot onderhandelingen”, zegt Olivier Van Camp (BBTK). Maar net als zijn collega Paul Buekenhout van ACV Plus moet hij vaststellen dat er weinig beweegt.

Het dreigt dus een hete zomer te worden op Brussels Airport. “Zowel voor de zomer- als de kerstvakantie worden wel vaker grote stakingen aangekondigd”, zegt luchtvaartexpert Luk De Wilde. “Het gaat om spierballengerol van de vakbonden om hun argumenten kracht bij te zetten, tijdens de meest cruciale periodes van het jaar. Al wil ik natuurlijk geen afbreuk doen aan de legaliteit van hun eisen. Er zijn problemen. Wereldwijd.” Toch hoopt én verwacht de luchtvaartexpert dat we hier “geen Schiphol-toestanden” gaan meemaken.

LEES OOK. Verzoeningsgesprekken bij Brussels Airlines mislukt, kans op staking tijdens zomeruittocht wordt met de dag groter

Gaat jij deze zomer niet met het vliegtuig op vakantie om de voorspelde chaos te vermijden?

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER