©  DBA

Fraudeonderzoek naar 3x3 Lions loopt nog steeds (maar nooit zal België worden geschorst)

Er loopt nog steeds een fraudeonderzoek bij het parket naar spooktoernooien in de aanloop naar de Olympische Spelen. Er wordt onderzocht of de 3x3 Lions fictieve toernooien organiseerden, zodat ze genoeg punten hadden om te mogen meedoen aan het olympische kwalificatietoernooi, dat hen later naar Tokio bracht.

hjb, cpm

LEES OOK. Antwerpse 3x3 Lions zijn straks medaillekandidaat in eigen stad: “De beste ploeg ter wereld begint ons al te kopiëren”

Of ze schuldig bevonden worden of niet, Team Belgium zal kunnen blijven deelnemen aan het WK of andere toernooien. Het gaat immers over de periode enkele jaren vóór de Spelen, van die periode is nog één speler actief bij de huidige ploeg, Nick Celis. “Dit onderzoek hangt niet als een donkere wolk boven de ploeg”, zegt Nick celis. “Ik maak mij het meeste zorgen over zulke dingen, de andere jongens zijn bezig met hun spel. Het zou wel duidelijker zijn als er een uitspraak was, dan weet iedereen hoe het zit. Dat maakt het lastig. Langs de andere kant loopt dat al haast een jaar, dus je leert ermee leven.”

“Voor ons is dat geen bijkomend gewicht op onze schouders’, zegt Thibaut Vervoort. “Wij focussen op de wedstrijden en wachten af. Als er een uitspraak komt, is het klaar en kunnen we voort.”

Vastgoed

Jobs in de regio