Lokale helden Mon openen de eerste editie van Eel-stival. 

Lokale helden Mon openen de eerste editie van Eel-stival. © RR

Opbrengst nieuw muziekfestival Eel-stival gaat naar twee plaatselijke goede doelen

Ravels -

Op zondag 26 juni wordt de achtertuin van de voormalige pastorij in Ravels-Eel omgetoverd tot een festivalwei. Op de affiche van het eerste Eel-stival staan drie bands die een thuismatch spelen.

Wouter Adriaensen

Het idee voor Eel-stival ontstond in de tuin van Café Chapeau in Merksplas. “Met een pint in de hand stond ik met mijn vrienden Ruud, Sjar en Kris te luisteren naar de Dylan Tribute Band”, vertelt Frank Van Gompel. “Zonder één woord te zeggen, dachten we alle vier hetzelfde: ‘Dit moet toch ook kunnen in Den Eel in het hartje van Ravels-Eel op een zonnige zondagnamiddag in de tuin van de pastoor’.”

Een jaar later is het zover en staat het eerste Eel-stival in de steigers. “Het moet vooral een gezellig muziekfestival in openlucht worden. Omdat nachtgebraak voor niemand goed is, starten we om 14u en gaat de stekker er rond 22u uit.”

Nummers van Bob Dylan

De vijfkoppige band Mon opent het festival. “Ze brengen covers maar ook eigen werk. Na alle covid-toestanden staan ze te popelen om nog eens live te spelen voor een enthousiast publiek.” Net als Mon spelen gitarist Patrique Smits en pianist Herman Dockx een thuismatch. “Patrique kan alles aan, van de intiemste love song tot de stevige Joe Cocker. Samen met Herman neemt hij de toeschouwers mee op reis langs fantastische wereldhits.”

Afsluiter van het eerste Eel-stival is uiteraard de Dylan Tribute Band die alles in gang zette. Zanger Marc De Wit, gitarist Rik Ooms, violist en gitarist Staf Dierckx, bassist Dirk De Cleen en drummer Benny Dom brengen bekende en minder bekende nummers van Bob Dylan. Ze worden bijgestaan door zangeressen Monique Laeveren en Lea Van den Broeck. Tussendoor zorgen de vinylplaten van Discobaar Makadam voor de nodige ambiance.

Woonhuis en fanfare

Voor de organisatie doen de vier kameraden beroep op mensen van twee plaatselijke verenigingen. “De Boomgaard is een woonhuis van vzw Mekanders voor volwassenen met een beperking”, legt Frank Van Gompel uit. “Daarnaast is er onze plaatselijke fanfare Jeugd en Vreugd. Eventuele winst van Eel-stival gaat ook grotendeels naar hen.”

Eel-stival vindt plaats op zondag 26 juni van 14u tot 22u in de achtertuin van de voormalige pastorij, Eelstraat 4 in Ravels. Bij regenweer wordt er verhuisd naar de gemeentelijke zaal. De inkom bedraagt 10 euro, voorverkoop is er in Café Van Dun.

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio