©  ISOPIX

Elise Mertens en Alison Van Uytvanck treffen elkaar, ook Kirsten Flipkens naar tweede ronde WTA Rosmalen

Elise Mertens (WTA-29), Alison Van Uytvanck (WTA 46) en Kirsten Flipkens (WTA 308) hebben zich dinsdag geplaatst voor de tweede ronde van het WTA-grastoernooi in het Nederlandse Rosmalen (251.750 dollar). In de tweede ronde nemen Elise Mertens en Alison Van Uytvanck het tegen elkaar op.

Bron: BELGA

Tegen de Australische Storm Sanders (WTA-240) had Elise Mertens wel drie sets nodig. Na 2 uur en 15 minuten stond er 6-7 (5/7), 6-1, 6-2 op het scorebord. In de tweede ronde komt achtste reekshoofd Mertens tegenover Alison Van Uytvanck te staan. Van Uytvanck won dinsdagavond met 6-4 en 7-5 van de Duitse Tamara Korpatsch.

De 28-jarige Van Uytvanck speelde twee keer eerder tegen haar twee jaar jongere landgenote. In 2017 versloeg ze Mertens in de kwalificaties voor het Miami Open (hardcourt) met 7-6 (7/5) en 7-6 (7/4). een jaar later nam Mertens met tweemaal 6-4 revanche in de eerste ronde van het Madrid Open (gravel).

Flipkens kwalificeerde zich voor de volgende ronde na 6-2, 5-7 en 6-3 winst tegen de Russische Anastasia Tikhonova (WTA-198). Om een plaats in de kwartfinales neemt Flipkens het op tegen de Amerikaanse Ann Li (WTA-68). Die verraste met 6-3, 6-4 winst tegen het Russische vijfde reekshoofd Liudmila Samsonova (WTA-28). Het wordt de eerste ontmoeting tussen de 36-jarige Flipkens en de 21-jarige Li.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Elise Mertens: “Die twee uur op de baan hebben mij geholpen om ritme op te doen”

“Het was mijn eerste wedstrijd op gras en het was niet evident om iemand te treffen die al twee wedstrijden heeft gewonnen in de kwalificaties”, sprak Mertens na haar partij. “Op het einde vond ik een manier om mijn wil op te dringen. Mijn niveau ging crescendo, ook al had ik al in de eerste set mijn kansen. Zij speelde goed op de belangrijke momenten, maar gelukkig heb ik daar goed op gereageerd door agressiever te worden en haar meer te laten bewegen. Ik heb ook heel goed opgeslagen. Ik ben naar hier gekomen om wedstrijden te verzamelen, en het positieve is dat die twee uur op de baan mij hebben geholpen om ritme op te doen.”

Vastgoed

Jobs in de regio