William Leclef en Karen Hallemans voor het pand van Thien Gheboden op de Wollemarkt. © Dirk Vertommen

Thien Gheboden zoekt nieuwe uitbater: “Zou jammer zijn als restaurant waar je betaalt wat je kan noodgedwongen moet sluiten”

Mechelen -

Restaurant Thien Gheboden op de Wollemarkt in Mechelen is op zoek naar een nieuwe uitbater. In het restaurant mag je betalen wat je kan, maar omdat de huidige uitbaatster er noodgedwongen mee moet stoppen, dreigt er al na zeven maanden een einde te komen aan dat unieke concept.

Stijn Van de Sande, Sven Van Haezendonck

Restaurant Thien Gheboden op de Wollemarkt in het centrum van Mechelen opende in oktober vorig jaar de deuren. Het is een initiatief van Charles Leclef, de eigenaar van de bekende Mechelse brouwerij Het Anker, en zijn zoon William. In het inclusieve restaurant kunnen klanten zelf beslissen wat ze betalen voor het eten. Op die manier kan iedereen genieten van de restaurantbeleving, ook wie zo’n etentje anders niet kan betalen.

Maar na zeven maanden dreigt er al een einde te komen aan dat unieke concept. De huidige uitbaatster, Karen Hallemans, moet er om medische redenen mee stoppen. “En het is heel moeilijk om in het huidige horecalandschap een nieuwe uitbater te vinden”, zegt William Leclef. “Daarom doen we een oproep aan iedereen met een hart voor horeca en sociale projecten. Want het zou enorm jammer zijn als de Thien Gheboden moet sluiten omdat er geen nieuwe uitbater gevonden wordt.”

Omdat Karen noodgedwongen moet stoppen als uitbaatster, dreigt er vroegtijdig een einde te komen aan het verhaal van Thien Gheboden. © Dirk Vertommen

Voor Karen Hallemans werd de impact van het runnen van een restaurant op haar gezondheid te groot. “Maar ik neem deze beslissing met veel pijn in het hart”, zegt ze. “Er zijn al heel wat traantjes gevloeid, want dit is echt wat ik wilde doen. De vele positieve reacties van klanten waren een grote motivatie. Dankzij de Thien Gheboden konden mensen van alle mogelijke achtergronden genieten van een restaurantbezoek. Dat ik hen gelukkig kon maken, zorgde voor heel veel voldoening. In het bijzonder voor die mensen hoop ik dan ook dat het restaurant kan blijven bestaan.”

Geen financiële problemen

Leclef benadrukt dat een mogelijk einde van de Thien Gheboden niets met het financiële plaatje te maken heeft. “Het concept werkte”, zegt hij. “Want we zien dat de mensen gemiddeld voldoende betalen om het financiële plaatje te doen kloppen. Speciaal voor de uitbating van het restaurant richtte ik samen met mijn vader een vzw op. Die draagt de risico’s. Een potentiële uitbater die in dit verhaal wil stappen, hoeft zich daar dus alvast geen zorgen over te maken.”

Kandidaten die restaurant Thien Gheboden willen uitbaten, kunnen zich melden via info@thiengheboden.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners