(Themabeeld) © Shutterstock

Een tattoo, een nieuw fietspakje of gewoon degelijk vaderadvies: dit willen de papa’s op de redactie écht voor Vaderdag

Een zelfgemaakt kunstwerkje van dochter- of zoonlief, daar kan maar weinig tegenop. Maar wie vader op zijn speciale dag graag nog wat extra verwent, kan maar beter de goede raad opvolgen van de jonge en minder jonge papa’s op onze redactie. Want zij vertellen wat ze zondag écht willen krijgen voor Vaderdag.

Lien LammensBron: Eigen berichtgeving

Redactievader Thierry Goeman 

Thierry Goeman (56), papa van Jens (27) en Rob (25)

“Niets zo fijn als in de zomer gezellig te barbecueën met het gezin of met vrienden. Alleen … ik kijk er vaak tegenop om die grote, zware gasbarbecue uit het tuinhuis te halen. En eerlijk, ik mis vooral ook een beetje de geur van kruiden op de hete houtskool. Dus, een kleine ‘echte’ barbecue zou me wel plezier doen. En dat moet zeker geen Green Egg zijn. Maar ik zou net zo blij zijn met een uitgebreid ontbijt met het gezin.”

Vincent Van Genechten (33), papa van Roos (bijna 2)

“Als papa van een prachtige dochter en een tweede in aantocht heb ik weinig vrije tijd. Maar als het kan, dan kruip ik graag de koersfiets op. Al dan niet met de andere papa’s in de straat: dads on the road. Ik kan dus altijd wel iets voor de vélo gebruiken. Ik wil eigenlijk al lang een koerspakje van de Italiaanse kampioen, met sokken en al erbij. Daar zou ik pas echt mee kunnen uitpakken bij de mannen.”

Jan Martynovski (40), papa van Lily (12), Felix (10), Oliver (8) en Linus (6)

“Er was een tijd dat mijn kinderen op Vaderdag thuiskwamen met een geschilderde baksteenboekensteun of op karton geplakte theebuiltjes met woordspelingen als ‘Je bent thee gek’. Tijden veranderen: vorig jaar had mijn dochter zo’n prachtige tekstjes geschreven dat ik er tranen van in de ogen kreeg. Dat gevoel een klein beetje te smelten was het mooiste geschenk dat ik ooit heb gekregen. Dus hoe melig het ook klinkt: het maakt me niet uit wat ik krijg. De blik in de ogen van mijn kinderen als ze ’s ochtends de slaapkamer binnenstappen is meer dan genoeg. Alleen jongens, dit keer niet om zeven uur ’s morgens graag, het is in de eerste plaats zondag.”

Raf Hermans (30), papa van Milo (2)

“Ik loop al een tijdje rond met het idee om een tattoo te laten zetten, zeker sinds de geboorte van m’n zoontje. Ook mijn vriendin heeft die wens. Toen we het daar onlangs over hadden, zei ze plots: laten we er beiden eentje zetten, en jij krijgt die van jou cadeau voor je Vaderdag. Een mooi gebaar. Wat het precies wordt, zal nog moeten blijken, maar ik kijk er enorm naar uit”

LEES OOK:

Jos Huysmans (64), papa van Johannes (30), Eva (29) en Alexander (24)

“Ik heb eerlijk gezegd een vrij ongewoon verlanglijstje voor Vaderdag. Rond 15 juni word ik immers grootvader, en mijn verlangen is in de eerste plaats mijn oudste zoon en toekomstige vader Johannes met raad en daad bij te staan in het vader worden, want niemand is daarop voorbereid en iedereen leert dat al doende.”

Jorne Coopmans (31), papa van een dochtertje (1,5)

“De zomer staat gelijk aan buiten spelen en uitstapjes doen onder de warme zon. Helaas verbrand ik nogal snel en ik hoop dat mijn dochter die genen niet geërfd heeft. Dus de ideale tip is: zonnecrème. Maar sta me toe om ook iets groter te dromen, en te denken aan een nieuwe hippe zonnebril of een nieuw horloge om de tijd mee uit het oog te verliezen.”

Redactievader Wim Matthys 

Wim Matthys (49), papa van Thomas (13) en Julie (10)

“Aangezien ik veel fiets, heb ik een Apple Watch die mijn ritten en hartslag registreert. Het ding is ondertussen zodanig oud dat de batterij er halverwege wel eens durft uitvallen. Daarom zou ik graag een nieuwe krijgen voor Vaderdag. Maar zo’n horloge is zeker niet goedkoop, dus ik vermoed dat de mama wel wat zal bijleggen. En als mijn gezin mij ook nog eens veel knuffels en liefde geeft, ben ik een blije papa.”

Bert Feys (35), papa van Cyriel (6 maanden)

“Het wordt mijn eerste Vaderdag. Ik weet dan ook niet goed wat ik er van moet verwachten. Ik ben niet echt de man van de grote cadeaus, maar moest mijn vrouw me een plezier willen doen met bijvoorbeeld een bon om eens lekker te gaan eten, dan neem ik die maar al te graag in ontvangst. Maar ook met een gezellige Vaderdag thuis met een aperitief en hapje zou ik al heel blij zijn. Met de doop van Cyriel, enkele verjaardagsetentjes en babyborrels staat er al heel wat op de planning buitenshuis voor juni. Dus een gezellig dagje thuis met vrouw en kind zou zeker deugd doen.”

Redactievader Guy Fransen 

Guy Fransen (63), papa van Tatjana (28) en Noor (19)

‘’Mijn zwarte racefiets moet perfect clean zijn, elke rit. Zo ook mijn fietskleding. En het weliswaar dure Rapha spant daarin de kroon. Groot was mijn blijdschap toen ik enkele maanden geleden een whatsappje van dochter Noor en echtgenote Nahima kreeg, waarin ze vanuit Rapha in Kopenhagen mijn shirtmaat vroegen. Terug thuis bleken het door hen gekozen truitje en de bijhorende sokken qua kleur perfect te passen bij de al eerder in België gekochte broek. Zo’n outfit doet de fietser vliegen. Maar zelfs die Rapha moet in de was. Dus zo’n nieuw, extra setje, is zeker welkom. ’t Zou bovendien mooi staan bij de nieuwe groene koersfiets die in juli komt.’’

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lifestyle