An Swolfs (midden) met haar dochters Audrey (links) en Belgisch jeugdkampioene Kyenta (rechts). 

An Swolfs (midden) met haar dochters Audrey (links) en Belgisch jeugdkampioene Kyenta (rechts). ©  koen fasseur

Geen Europees ticket voor jeugdwinnaars BK darts, dus start mama van winnares zelf crowdfunding: “Unieke kans voor onze kinderen niet ontnemen”

Midden mei wonnen Patricia De Peuter en Stefaan Deprez het vrouwen- en mannen enkelspel op het BK darts. Als kers op de taart mogen zij in september naar het Europees kampioenschap in Spanje. Maar voor Robbe Dasseville en Kyenta Ysewijn, de winnaars in de jeugdcategorie, is dat niet het geval. “Te duur”, zegt An, de mama van Kyenta.

Dante Bellon

En daarom startte ze zelf een inzamelactie op om alle kosten te dekken. “Ik kreeg het nieuws van het tornooi pas vorige week via via te horen, en dus nam ik meteen contact op met de Belgische dartsbond. Maar daar kreeg ik geen gehoor. ‘We zetten nu volop in op de volwassenen’, zeiden ze aan de telefoon’”, aldus An, initiatiefneemster van de crowdfunding.

“Het is toch ook belangrijk dat de sport bij de jongeren populairder wordt? Ik snap niet waarom ze het ons zelfs niet gewoon hebben gezegd dat in juli dan het Europees kampioenschap doorgaat.” België mag voor de Europe Cup zes spelers afvaardigen onder de 18: vier jongens en twee meisjes. Maar om alles zelf te financieren kost het zo’n 6.000 euro in totaal voor alle spelers.

“We willen onze kinderen deze unieke kans niet ontnemen, en begrijpen het ook niet waarom zij geen ticket kregen voor het EK. Maar zo’n bedrag hebben we niet allemaal zomaar in de kast liggen. En daarom hopen we dat mensen met een hart voor de dartsport willen doneren om de droom van onze kinderen waar te maken.”

Wil je doneren? Dat kan via de online crowfunding.

Vastgoed

Jobs in de regio