©  VDB

Lierse K. plukt boomlange centrale verdediger Pupe weg uit hoogste amateurklasse

Lierse K. blijft trouw aan zijn clubfilosofie. Met Joedrick Pupe (25) haalden de Pallieters opnieuw een jonge Belg naar het Lisp. De centrale verdediger komt over van Winkel Sport, de nummer 7 van de hoogste amateurklasse.

Hannes Van Gael

“Onze club bereikte deze namiddag een akkoord met Joedrick Pupe. De 25-jarige linksvoetige centrale verdediger tekende voor een seizoen”, deelde Lierse K. dinsdagmiddag mee op de eigen webstek.

Pupe is een relatief onbekende Belg, die zijn jeugdopleiding genoot bij Club Brugge. Doorbreken deed hij er echter niet. Nadien trok de centrale verdediger van 1,90 meter naar KV Kortrijk en de Nederlandse tweedeklasser Almere City, waar hij veel blessureleed kende. In de zomer van 2021 besloot hij een stapje terug te zetten. Pupe kwam het afgelopen seizoen uit voor Winkel Sport in de hoogste amateurklasse, maar nu keert hij dus terug naar het profvoetbal.

 

 ©  VDB

“Dit is het moment waar ik al maanden op wacht”, reageert Pupe op de geel-zwarte webstek. “Ik ben Lierse enorm dankbaar voor deze kans. Ik had mezelf voorgenomen om een jaar in eerste nationale te spelen en dan terug de stap te zetten naar het profvoetbal. Het is fijn om te horen dat geel-zwart mij al een tijdje op de radar had staan. Met mijn lengte ben ik een kopbalsterke verdediger die een stevige tackel niet schuwt. Ik ben 100% gemotiveerd om dit avontuur aan te vatten! Laat het seizoen maar snel van start gaan.”

Lierse wist eerder al doelman Jens Teunckens langer vast te leggen. Jarno Libert, Daan Vekemans en Maxime De Bie zijn de andere nieuwkomers op het Lisp, waar de trainingen bijna opnieuw van start gaan.

MEER OVER Lierse K.

Meer sportnieuws

Vastgoed

Jobs in de regio