Supermarkt Alvo nestelt zich in de Antwerpsestraat. De eerste en tweede verdieping van het gebouw staan nog te huur. © Chris Van Rompaey

Alvo opent supermarkt in leegstaand C&A-gebouw

Lier -

“Er is altijd een Alvo in de buurt!” Die slogan geldt over enkele maanden ook voor de Lierse binnenstad. Alvo opent namelijk uiterlijk in februari een supermarkt op de gelijkvloerse verdieping van het leegstaande C&A-gebouw in de Antwerpsestraat.

Chris Van Rompaey

C&A was een van de winkels die het langst vertegenwoordigd was in de Lierse winkelstraat. Maar begin februari hield de van oorsprong Nederlandse keten van grote kledingwinkels het in de Pallieterstad dan toch voor bekeken. De directie gaf de matige commerciële toekomstprognose van deze winkel als reden op. De angst dat het 34 meter brede pand wel eens héél lang zou kunnen leeg blijven staan, zat er bij de handelaars in de Antwerpsestraat diep in. Ook bij het stadsbestuur trouwens.

Vergunningen

Jan Pelgrims. © rr

Maar iedereen kan weer gerust ademhalen. Jouw krant vernam namelijk dat er een supermarkt van Alvo komt. Jan Pelgrims, algemeen directeur van Alvo, bevestigt het nieuws. “Hoewel het project nog heel prematuur is, kan ik inderdaad bevestigen dat er plannen zijn om in het voormalige C&A-gebouw, in de Antwerpsestraat in Lier, een nieuwe vestiging van Alvo te openen. Momenteel zijn we bezig om alle vergunningen zo snel mogelijk rond te krijgen. Gespecialiseerde firma’s rond winkelinrichting zitten achter de tekentafel om de eerste voorstellen uit te werken.”

Een concrete openingsdatum kan Jan Pelgrims nog niet meedelen. “Dit hangt niet alleen af van de vergunningen, maar ook van de huidige onstabiele wereld met onder andere de oorlog in Oekraïne. Hierdoor is het absoluut nog niet zeker dat alle rekken, kassa’s en informatica, frigo’s, enzovoort tijdig kunnen geleverd en geplaatst worden. Idealiter zouden we liefst van al nog dit jaar openen, maar we houden evenzeer rekening met een opstart eind januari of begin februari 2023.”

Stadswinkel

Een grote supermarkt in een binnenstad waar je niet vlakbij kunt parkeren. Toch durft Alvo dit aan. “Klopt, al hadden we vroeger zo nog supermarkten, bijvoorbeeld in het centrum van Antwerpen, en die draaiden ook zeer mooie omzetten als pure stadswinkel. Bovendien hebben we in Lier een zeer mooie ruimte ter beschikking, waar we met de binnenmuren kunnen schuiven tot de gewenste grootte. Maar laat ons zeggen dat massale bierverkoop in bakken niet direct onze prioriteit zal zijn. Vers is en blijft speerpunt nummer 1 van Alvo”, benadrukt Jan Pelgrims.

Alvo is een vereniging van zelfstandige supermarktondernemers die hun eigen zaak volledig autonoom uitbaten. “Alvo heeft inderdaad geen filiaalstructuur. Wij werken dus uitsluitend met zelfstandige uitbaters, ook voor deze nieuwe winkel in Lier. De toekomstige uitbater heeft me gevraagd om hem nog niet bij naam te vernoemen. Het betreft alleszins iemand die de sector door en door kent.”

Aantrekkingspool

Burgemeester Rik Verwaest (N-VA) is zeer blij dat het C&A-gebouw zo vlug een nieuwe huurder vond. “Er was behoorlijk wat interesse, zelfs nog van een andere supermarktketen. Ik denk dat de komst van Alvo een aantrekkingspool zal betekenen voor de rest van de Antwerpsestraat. Ik denk ook dat het goed is voor de inwoners van de binnenstad. Een heel grote supermarkt die zich specifiek op hen richt, hadden we niet meer sinds de sluiting van Aldi op de Arthur Vanderpoortenlaan. En ook niet te verwaarlozen: Alvo zorgt voor heel wat extra jobs in onze binnenstad.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lier