Er stond in Meer geen maat op Siebe De Winter. 

Er stond in Meer geen maat op Siebe De Winter. © koen fasseur

Geert Lauryssen moet vrede nemen met tweede plaats na indrukwekkende Siebe De Winter: “Was het hoogst haalbare”

Indrukwekkend. Met veel overmacht pakte Siebe De Winter zondag in de gietende regen de zege in de kwarttriatlon van Meer. De Ekeraar maakte het verschil met een sterk loopnummer. Geert Lauryssen uit Sint-Lenaarts moest vrede nemen met de tweede plaats.

“Ik vind dit soort triatlons in eigen streek altijd wel plezant. Ik heb veel bekend volk gezien”, sprak de 39-jarige Lauryssen, die als tiende uit het water van de E10-plas aan wal klauterde. “Een topzwemmer ben ik niet, maar ik denk dat ik degelijk gezwommen heb. Het fietsen ging echt verrassend goed. Dat had ik niet zien aankomen, aangezien ik maar één keer op de tijdritfiets getraind had. In de regen kon ik een hoog tempo ontwikkelen en kon ik zelfs als eerste wisselen met kleine voorsprong.”

In het lopen botste Lauryssen vervolgens op Siebe De Winter, een van de sterkst lopende triatleten van de streek.

“Siebe De Winter is me direct voorbijgelopen. Zijn tempo lag gewoon te hoog. Ik heb dan een tijdje in derde positie gehangen, maar uiteindelijk kon ik Jonas De ­Wachter nog opnieuw voorbij­lopen. De tweede plaats was voor mij echt het hoogst haalbare.”

Ekeraar Siebe De Winter won uiteindelijk met groot overwicht in 1u43’28, voor Geert Lauryssen (1u45’15) en Willebroekenaar ­Jonas De Wachter (1u46’20). Specialist op de lange afstand Lars Baeyens uit Wechelderzande werd vierde. Nog een man van de lange afstand, Essenaar Bart Schrooyen, maakte de top vijf vol.

Lauryssen onthield enkele positieve zaken van de triatlon. “Ik ben vooral heel tevreden, omdat ik in een wegwedstrijd misschien wel mijn hoogste wattages ooit draaide. Het is te hopen dat zich dat nu ook doorzet op de mountainbike. Al is mountainbiken nog een heel ander verhaal. Dit geeft zeker wel veel vertrouwen voor de Xterra van komend weekend in Namen.”

Het hart van de ex-motorcrosser ligt toch ook meer bij de Xterra’s. “Als ik moet kiezen, moet ik zeggen dat ik een Xterra veel plezanter vind. Maar af en toe vind ik het weleens tof om zo’n wegwedstrijd erbij te pakken. Zeker als het dan nog eens in de streek is.”

Sarah Verjans eerste vrouw

Sarah Verjans finishte als eerste vrouw in Meer. Zij klaarde de klus in 2 uur en 20 seconden. In de sprintwedstrijd (1/8) grepen Joris Aerden en de Nederlandse Laura Kooijman de zegebloemen. In de triokwart­triatlon was de zege voor Team Assos van Ruud De Rijke, Wijnand De Bruijn en Filip Timmerman. (basp)

Vastgoed

Jobs in de regio