Peter Claessens. “Op termijn is het de bedoeling om opnieuw naar de nationale reeksen te promoveren. Nu moet ik vooral proberen om jonge spelers klaar te maken voor het eerste elftal.” 

Peter Claessens. “Op termijn is het de bedoeling om opnieuw naar de nationale reeksen te promoveren. Nu moet ik vooral proberen om jonge spelers klaar te maken voor het eerste elftal.” © GOYVAERTS

Peter Claessens is nieuwe trainer van De Kempen: “Project met de jeugd zie ik helemaal zitten”

Peter Claessens is de nieuwe trainer van eersteprovincialer De Kempen. Met Berlaar-Heikant voerde hij tot aan zijn ontslag iets voor Nieuwjaar nog een felle degradatiestrijd met zijn nieuwe ploeg, uiteindelijk zouden beide clubs degraderen. “Bij De Kempen klopte het plaatje het best”, zegt Claessens.

Gino Van Looy

“Alles is redelijk laat in orde gekomen”, zegt Claessens. “Na mijn ontslag bij Berlaar-Heikant werd ik al vrij snel gecontacteerd door een club, maar daar had ik geen goed gevoel bij. Later kwamen er nog clubs informeren, maar heel concreet werd dat allemaal niet. De Kempen handelde wel snel. Na een telefoontje mocht ik op gesprek met het bestuur. Dat gesprek viel goed mee en dat gevoel bleek wederzijds, want een beetje later werd ik al uitgenodigd voor een tweede gesprek met de technische staf. Ook die ontmoeting liep naar wens en eind mei heb ik dan mijn contract getekend.”

Volledige plaatje klopte

Claessens werd vooral overhaald door de visie van De Kempen. “De club heeft ook een jonge B-ploeg in derde provinciale en de bedoeling is om op termijn spelers van die ploeg te laten doorstromen naar de eerste ploeg. De hele jeugdwerking staat ook op een redelijk niveau, zodat dit een realistische doel­stelling is. En ja, ook de accommodatie is er natuurlijk dik in orde. Ik kende de club niet echt, maar het plaatje klopt voor mij en dat is het belangrijkste. Ik wou niet zo maar de eerste de beste ploeg pakken.”

De Kempen speelt volgend seizoen in eerste provinciale, maar dat is geen probleem voor ­Claessens. “Ik vind het niet erg om een reeks af te dalen. Ik heb me ook niet blindgestaard op een club uit de nationale reeksen. De bedoeling is om een rustig ­seizoen door te maken, want drie van de sterkhouders zijn vertrokken naar Lille United (Kevin ­Lauryssen, Michiel Meynendonckx en Hans Wynants, red.). Dat vang je natuurlijk niet zo maar op. Op termijn is het wel de bedoeling dat De Kempen opnieuw naar de nationale reeksen promoveert. Nu moet ik vooral proberen om jonge spelers klaar te maken voor het eerste elftal, ongeveer hetzelfde zoals ik al deed bij Berlaar-Heikant.”

Heikant wordt volgend seizoen natuurlijk ook een van de tegenstanders van De Kempen. “Ik heb nu enkele maanden tijd gehad om mijn ontslag te verwerken. Voor mij wordt het een match als een andere. Ik vind het nog altijd jammer dat Heikant gedegradeerd is, ik heb de ploeg en de spelers natuurlijk nog gevolgd na mijn ontslag. Sindsdien is het helaas niet beter gaan lopen. Ze hebben het nog met een andere voetbalvisie geprobeerd, maar dat is niet gelukt. Ach, ik zal de bestuurs­leden zeker nog een hand geven, maar een echt speciale match wordt het niet voor mij.”

Vastgoed

Jobs in de regio