Jef Moors in actie op een archiefbeeld. Naast het tennissen zelf geeft hij ook les op de Molse tennisacademie. 

Jef Moors in actie op een archiefbeeld. Naast het tennissen zelf geeft hij ook les op de Molse tennisacademie. © smb

Jef Moors timmert na hardnekkige hernia aan de weg terug: “Ik kan het nu allemaal beter relativeren”

Zijn zomerseizoen in 2021 viel in het water, nadat hij in oktober 2020 af te rekenen kreeg met een hernia. Een jaar later timmert Jef Moors gestaag aan de weg terug. De tweede prekwalificatieronde in Hasselt bleek afgelopen weekend het eindstation “Ik ben in elk geval al blij dat ik toch de eerste prekwalificatieronde overleefde”, zegt Moors.

In die eerste ronde van de prekwalificaties haalde Moors het in een Kempisch onderonsje tegen Jan Geysen, in de tweede ronde was hij echter niet opgewassen tegen Benjamin Maes (105 punten en het nummer 120 bis op de ­Belgische ranglijst).

“Hij was te sterk”, zegt Moors, die binnenkort met zijn vriendin verhuisd naar Balen. “Wegens het slechte weer speelden we indoor en op hardcourt. Voor mij was die aanpassing net te veel van het goede. Benjamin traint vaak indoor en voor hem was het een voordeel. Op zich is het al een succes dat ik me opnieuw kan uitleven in de EH1-reeks. Ik ben lang geblesseerd geweest, maar speel nu eindelijk opnieuw pijnvrij. Soms voel ik het wel eens een dag na de wedstrijd. De beste remedie is veel preventieve oefeningen doen.”

Lesgever op Molse academie

Door die langdurige blessure tennist Moors wel iets meer ontspannen dan vroeger. “Ik kan het allemaal beter relativeren. Ik tennis zo graag dat ik van elk punt geniet. Ik ben afgestudeerd als criminoloog aan de universiteit van Leuven en werk op het hoofdkantoor van KBC in Leuven. Gelukkig heb ik redelijk flexibele uren en kan ik ook van thuis werken. Daardoor kan ik indien nodig elke dag trainen. Ik geef bijvoorbeeld ook les aan de Molse tennisacademie en daar kruipt behoorlijk wat tijd in. Zeker in de periode waarin ik geblesseerd aan de kant stond, was dat een perfect vangnet.”

Na de nieuwe zomerberekening is Jef Moors het nummer 226 in België en heeft hij een 100 punten-klassement. “Ik zou graag nog wat stijgen en droom stiekem van 105 punten. Over twee weken neem ik deel aan het sterren­toernooi in Tessenderlo. Vanaf dan staat er, op een week na in juli, elke week een toernooi op het programma.”

Nog op het sterrentoernooi in Hasselt gingen ook Bert Nuyts (EH1) en Luka Van Cotthem (ED1) eruit in de prekwalificaties. (bdh)

Vastgoed

Jobs in de regio