Opvallend beeld uit de finale: Borgerhout/GW-speler Glenn Pauwels die zijn geblesseerde zus Lisa, actief bij Floriant, van het veld draagt. 

Opvallend beeld uit de finale: Borgerhout/GW-speler Glenn Pauwels die zijn geblesseerde zus Lisa, actief bij Floriant, van het veld draagt. © marco spelten

Borgerhout verliest finale na golden goal: “Dit blijft sowieso het beste seizoen in jaren van de club”

Geen titel voor Borgerhout/GW. Na een thriller van formaat moesten de troepen van coach Phillip Dockx zondag dan toch het hoofd buigen voor het Oost-Vlaamse Floriant Merelbeke. Uiteindelijk was het een golden goal die voor de beslissing moest zorgen. Ruben Vergaert schoot Floriant naar de 18-17-zege. Bij Borgerhout/GW bleven ze zwaar ontgoocheld achter.

Ludo Wils

Opvallend moment in de eerste helft: Borgerhout/GW-speler Glenn Pauwels die zijn geblesseerde zus Lisa, actief bij Floriant, van het veld moest dragen. Met ook nog zus Amy Pauwels bij Borgerhout/GW werd de finale een half Pauwels-familiefeestje.

“Het was natuurlijk niet leuk dat ik geblesseerd van het veld moest, maar ik ben blij dat we als ploeg nog gewonnen hebben”, sprak Lisa Pauwels, die dus als enige van de familie mocht vieren. “Ik ben op iemands voet geland en dan is mijn voet omgeslagen. Ik heb nu veel pijn, maar moet nog afwachten wat het zal worden. Hopelijk valt het wel mee en ben ik snel weer op de been.”

Trots overheerst

Broer Glenn Pauwels verbeet de ontgoocheling na de nipte nederlaag, maar was toch vooral trots op het seizoen van zijn ploeg. “We hebben een zwaar maar mooi seizoen achter de rug”, sprak Pauwels. “We stonden toch in drie finales. Het is alleen jammer dat we er uiteindelijk slechts eentje van hebben weten te winnen. Nu goed, met die bekerwinst hebben we Borgerhout/GW toch ook weer op de kaart gezet. Nu maar dat hopen we die goede lijn volgend seizoen kunnen doortrekken.”

Amy Pauwels: “Ik denk dat we kunnen zeggen dat het kwartje langs beide kanten had kunnen vallen. Door de weers­omstandigheden was het een heel moeilijke wedstrijd en dat hebben we bij beide ploegen gezien. We hebben gevochten tot de laatste minuut, maar kijk, het is Floriant dat met de titel is gaan lopen. Wij hadden de zege even hard verdiend, maar zullen dit in de toekomst moeten rechtzetten, zeker.”

“Waar het is misgelopen?”, vroeg ook aanvoerder Jarni Amorgaste zich af. “Ik denk dat we nooit een bonus van twee punten hebben gehad. We hebben nooit genoeg afstand kunnen maken en daardoor kon het de hele tijd twee kanten uit. Zo verliezen is een hele zure, zoveel is zeker. We hebben er een sterk seizoen op zitten en dat was lang geleden, alleen de titels ontbreken.”

“Een golden goal is uiteraard een dubbeltje op zijn kant”, besefte ook coach Phillip Dockx. “We hebben de momenten gehad om de wedstrijd te beslissen, maar hebben dat nagelaten. Het is zuur om een wedstrijd op deze manier te moeten verliezen. Nee, het was niet top, dat moge duidelijke zijn, maar de hele ploeg heeft wel alles gegeven en daar mogen we trots op zijn. Het is een lang seizoen geweest voor ons. We hebben op alle fronten meegestreden en elke finale gehaald. Met de zege in de Beker van België heeft dat uiteindelijk geresulteerd in één prijs. Dit is sowieso het beste seizoen in jaren voor de club. Daar blijven we zeer trots op.”

Vastgoed

Jobs in de regio