Sara Van de Vel. 

Sara Van de Vel. © GOYVAERTS

Sara Van de Vel ziet inspanningen niet beloond in Borsbeek:“Jammer dat zelfs de trui van knelspurten niet naar mij gaat”

Sara Van de Vel was gisteren de grote smaakmaker op de GP Mazda Schellekens in Borsbeek. De renster reed meerdere ronden alleen voor het peloton uit. Helaas zag ze haar inspanning niet beloond. Enkele ronden voor het einde werd ze ingelopen door het eerste deel van een door een val gesplit peloton. Voor de trui van de knelspurten kwam ze net tekort tegen Mieke Docx. De koers zelf werd gewonnen door de Nederlandse Danique Braam.

“Ik voelde mijn benen leeglopen”, aldus Van de Vel. “Met mijn zeventiende plaats kan ik dus best leven. Dat ik ondanks de ontsnapping net naast de knelpuntentrui greep, smaakte wel zuur. Ik kon mijn laatste ontsnappingsronde net niet meer tot de streep volbrengen. Anders was de trui wel van mij geweest. En om heel eerlijk te zijn: ik dacht de trui op zak te hebben door zo lang solo te rijden. Helaas niet dus.”

De Lintse woont sinds enige tijd in Leuven. De wedstrijd vlak bij haar roots, wou ze niet missen. “Al hing het nog even aan een zijden draadje of ik effectief wel starten. Zondag was ik nog gevallen in Dwars door de Westhoek. Pas vanmorgen (gistermorgen, red.) nam ik de beslissing om te starten. Met deze extra inspanning heb ik de familie die langs de kant stond leuke momenten doen beleven.”

Tijdritmodus

Als tijdritspecialiste weet Van de Vel als geen ander hoe ze de focus moet vasthouden. Met binnenkort ook het BK tijdrijden op het programma was dit dan een uitgelezen kans om die titelstrijd voor te bereiden. “Na 25 kilometer in de aanval flitste het door mijn hoofd dat ik de afstand van het BK tijdrijden had afgelegd. (lacht) Alles wat er dan bijkwam, was extra. Maar het was niet dat ik constant echt in tijdritmodus zat. Dat beleefde ik vorig jaar wel eens toen ik in een andere wedstrijd ook alleen op kop reed.”

Ondanks haar capaciteiten in de race tegen de klok ziet de 27-jarige zichzelf niet als de te favoriete voor de Belgische titelstrijd op 23 juni in Gavere. Het spreekt voor zich dat Lotte Kopecky de absolute topfavoriete is. Daarnaast zijn er ook nog andere outsiders. Op zo’n BK heb ik ofwel een uitstekende dag, ofwel loopt het voor geen meter. We zullen moeten afwachten wat het dit jaar zal zijn.” (lver)

Vastgoed

Jobs in de regio