Victor Van de Putte gaf er vroegtijdig de brui aan. “We hebben de hele tijd op kop gesleurd om de drie minuten achterstand tot één minuut te herleiden, maar op het einde was het bobijntje bij mij wel af.” 

Victor Van de Putte gaf er vroegtijdig de brui aan. “We hebben de hele tijd op kop gesleurd om de drie minuten achterstand tot één minuut te herleiden, maar op het einde was het bobijntje bij mij wel af.” © GOYVAERTS

Thuisrijder Van de Putte geeft op in Memorial Philippe Van Coningsloo: “60 km op kop gesleurd zonder resultaat”

Cameron Scott pakte zondag in Bonheiden de zege in een uitgeregende Memorial Van Coningsloo. De Australiër was de snelste van een uitgedunde kopgroep. Thuisrijder Victor Van de Putte gaf er in de slotronde moegestreden de brui aan. “We hadden nooit gedacht dat de vlucht van de dag al na zes kilometer tot stand zou komen”, verbeet hij de ontgoocheling

Leon Ceulemans

Een kletsnatte editie van de Memorial Philippe Van ­Coningsloo werd gekenmerkt door een vroege vlucht van acht renners, die pas diep in de finale werd gegrepen. De uit de achtergrond opgedoken Australiër Cameron Scott (24) kroonde zich in een sprint van stervende zwanen de meest frisse coureur en ging met de overwinning aan de haal.

“Dit is mijn eerste zege van het seizoen”, sprak de Australiër. “Ik verblijf met enkele land­genoten bij een gastgezin in ­Izegem en was hier trouwens al één keer aan de start gekomen. Dat was in 2017, maar toen moest ik opgeven na een val.”

De vier jaar jongere Jelle ­Vermoote uit Diksmuide werd knap tweede. “Verliezen van een semiprof is geen oneer”, vond de West-Vlaming. “Ik ben trots op dit resultaat.”

Op dat moment stond Victor Van de Putte thuis in Rijmenam al onder de douche zijn ontgoocheling te verbijten. “We hadden nooit gedacht dat de vlucht van de dag al na zes kilometer tot stand zou komen en hadden daarom niemand mee vooraan”, sprak de renner van Team Deschacht-Group Hens-Containers Maes. “Omdat enkele sterke ploegen vooraan wel vertegenwoordigd waren, reed de kopgroep almaar verder weg. Eens de achtervolging werd ingezet, kwam het meeste werk op onze schouders terecht. Zestig kilometer lang hebben we op kop gereden om de drie minuten achterstand tot één minuut te herleiden, maar toen was het bobijntje bij mij wel af. En wat heeft het uiteindelijk opgeleverd? Een povere zevende plaats voor mijn ploegmaat Len Dejonghe.”

Die laatste had het in de sprint voor de zesde plaats nog aan de stok met Lotto-Soudal-renner Liam Slock.

“Als Len had meegewerkt, waren we nog mee vooraan komen aansluiten en hadden we nog kunnen meesprinten voor de zege”, aldus de kopman van Lotto-Soudal.

Vastgoed

Jobs in de regio