Bram Coene. 

Bram Coene. © smb

Duffelaar Bram Coene stort zich deze zomer volledig op padel: “Ik zie me niet al te vaak meer zelf actief op een tenniscourt staan”

Aan de zijde van maatje Joris De Weerdt (TC Mol) sneuvelde Bram Coene afgelopen weekend op het padeltoernooi van Arenal Grimbergen in de halve finales. Voor de Duffelaar eindigde het toernooi na een confrontatie met het beresterke duo Jérôme Peeters en Clément Geens.

Coene bereidt zich momenteel voor op de apotheose van het Belgisch kampioenschap en zal deze zomer in België en Nederland ook enkele toernooien van de Cupra FIT Tour (International Padel ­Federation) meepikken. In aanloop werkte de Duffelaar vorige week het toernooi van Arenal Grimbergen af met zijn vaste maatje Joris De Weerdt. Het duo ging vlot door de poulefase en kreeg vrije baan naar de kwart­finales na het forfait van Bram Kevelaerts en Nicolas Seminck. In die kwart­finale haalden ­Coene en De Weerdt het van Stieg Martens en Thomas Deschamps met 7-6 (3) en 6-1. In de halve finales stuitte Coene op een sterk spelend duo Jérôme Peeters en Clément Geens. De Walen waren met 6-3 en 6-2 te sterk.

“Het is de bedoeling om waar mogelijk nog enkele toernooien mee te pikken”, aldus Coene. “Maar echt een strak schema hebben we niet. We spelen vooral in functie van de tijd die we ter beschikking hebben. Op dat vlak zijn er best wel grote verschillen.”

Vermits Coene zich nu al een poosje in zesde versnelling op het padel heeft gestort, staan zijn tennisactiviteiten op een laag pitje. “Vorige week was ik nog actief in Duitsland, maar je merkt dat het erg moeilijk wordt om op het hoogste niveau mee te draaien. Ik train gewoon te weinig en het padel slorpt al mijn vrije tijd op. Dus neen, ik zie me niet al te vaak meer zelf actief op een tenniscourt staan. Ik geef nog wel les, maar om ook echt in het circuit vlot mee te draaien, is er uiteraard meer nodig. En dan moet ik toegeven dat de motivatie voor het padel toch wel groter is.”

Dromen van nieuwe WK-selectie

Bovendien staat er eind dit jaar opnieuw een WK op het programma. En of Coene de smaak te pakken heeft.

“Momenteel ligt de frequentie van trainingen met de nationale ploeg niet zo hoog, wegens de vele toernooien. Maar het is zeker de bedoeling om tot de kern van de nationale padelploeg te kunnen behoren. Wie ervan geproefd heeft, wil het niet meer missen.” (kugu)

Vastgoed

Jobs in de regio