Arnaud De Lie pakte zaterdag de zege in de Heistse Pijl. In de achtergrond stelt ook Cedric Beullens zich recht om zijn handen in de lucht te steken. Het feest bij Lotto-Soudal was groot. 

Arnaud De Lie pakte zaterdag de zege in de Heistse Pijl. In de achtergrond stelt ook Cedric Beullens zich recht om zijn handen in de lucht te steken. Het feest bij Lotto-Soudal was groot. © GOYVAERTS

Cedric Beullens (Lotto-Soudal) ziet met nieuw ploegsucces ook eigen populariteit stijgen: “Soms leek het wel alsof ik zelf gewonnen had”

Neoprof Arnaud De Lie (Lotto-Soudal) behaalde zaterdag in de Heistse Pijl en gisteren in de Ronde van Limburg zijn vijfde en zesde zege van het seizoen. Zijn ploegmaat Cedric Beullens deelde tweemaal in het succes en ziet daarmee, zeker in de eigen regio, ook zijn eigen populariteit stilaan groter en groter worden. “Ik was aangenaam verrast met al die persoonlijke felicitaties”, genoot de Waveraar.

Leon Ceulemans

Het aangekondigde sprintersfestival kwam er zaterdag ook in de Heistse Pijl. Arnaud De Lie, de 20-jarige Waalse spurtbom, hield er met Giacomo ­Nizzolo en Mark Cavendish een gewezen Europees kampioen en een voormalig wereldkampioen achter zich. Het maakte de vreugde bij de jonge garde van Lotto-Soudal er alleen maar groter en intenser om. De eerste om de winnaar in de ­armen te vallen, was Cedric Beullens, die in steun knap werk had geleverd en zegevierend met de armen in de lucht zelf nog als dertiende was gefinisht. Opvallend: Beullens, die zo goed als voor eigen volk koerste, kreeg nadien wat felicitaties van Jan en alleman. Het nieuwe ploegsucces maakte duidelijk dat ook zijn eigen populariteit, zeker in de eigen regio, stijgende is.

“Ik was inderdaad aangenaam verrast door al die persoonlijke felicitaties”, sprak de nieuw­komer bij Lotto-Soudal. “Het leek soms wel alsof ik zelf had gewonnen.”

 

 ©  mpics

De zege was dus voor zijn jonge kopman De Lie, maar het aandeel van de Waveraar in dat succes was niet gering.

“’s Morgens tijdens het ontbijt op hotel had ik al laten vallen dat ­Arnaud moeilijk zou te kloppen zijn en dat we daar met zijn allen ook ons uiterste best voor zouden doen. Natuurlijk ben je daar nooit zeker van, maar toch. Zelf had ik mij in de koers ook wat mogen sparen, omdat ik aangeduid was als voor­laatste man in de sprinttrein. Toch sprong ik af en toe bij in de achtervolging op die lange vlucht, waarin niemand van ons mee was. Het werd uit­eindelijk ook geen normale lead-out, met die klim op één kilometer van de meet. Toen ­Arnaud op die kasseitjes met twee anderen wegreed, heb ik gewoon het gat laten vallen, waardoor tot een eerder ongewone sprint kwam. Zoals ik had verwacht, werd die keurig afgewerkt door onze kopman. Op deze manier is het natuurlijk leuk koersen.”

LEES OOK. No De Lie, no party: 20-jarige neoprof houdt Lotto-Soudal in leven in strijd om WorldTour-plaats

Vastgoed

Jobs in de regio