Chaos troef in Women’s Tour: koers ligt uur stil door ongeval, spekgladde wegen zorgen voor valpartij in gevaarlijke slotkilometer

De eerste etappe van de Women’s Tour, de Ronde van Groot-Brittannië voor vrouwen, heeft voor heel wat ophef gezorgd. Achteraf werd er vooral schande gesproken over de gevaarlijke slotkilometer, waar het peloton langs smalle wegen werd gestuurd en op een meter van geparkeerde auto’s moest rijden.

Maarten VanhoofBron: BELGA

Een scherpe en uiterst gladde bocht zorgde er uiteindelijk ook voor dat topfavoriete Lorena Wiebes en een rist andere rensters tegen de grond gingen. Omdat de dranghekken veel te dicht op het parcours stonden, knalden de vrouwen hier meteen tegen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Op 36 kilometer van de finish was er ook al opschudding. Door een ongeluk dat niets met de koers te maken had, moesten de rensters de remmen dicht knijpen voor een ambulance die op het parcours moest komen. De wedstrijd lag uiteindelijk een uur stil. Geen pretje voor de rensters, die een uur lang stilstaand koude temperaturen moesten trotseren. Sommigen zochten hun toevlucht tot de volgwagens om te schuilen, anderen waagden zich aan een TikTok-dansje om op te warmen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De winst in de openingsrit ging uiteindelijk naar Clara Copponi. De Française haalde het na 142,1 kilometer in de sprint voor de Italianen Sofia Bertizzolo en Elena Cecchini. Voor de 23-jarige Copponi is het haar eerste profzege, na tal van ereplaatsen de voorbije maanden, onder meer een vijfde plaats in de Omloop Het Nieuwsblad. Ze is meteen ook de eerste leider.

 

 ©  ISOPIX

Vastgoed

Jobs in de regio