© atv

Dimitri Van den Bergh richt eerste dartsschool van het land op: “Expertise en passie voor de sport delen”

/ -

Niemand minder dan de nummer 9 van de wereld, darter Dimitri Van den Bergh (27), zet samen met zijn familie de schouders onder de eerste dartsschool van het land. Maandag werden de plannen van DNE, ‘Darts Never Enough’, onthuld. Begin september opent de school officieel de deuren in de gemeente Schoten. “Ik wil mijn expertise en passie delen en hoop daarmee mensen over het hele land te kunnen raken”, zegt Van den Bergh.

Bron: ATV

‘Dancing Dimi’ Dimitri Van den Bergh stelde maandag in de Schotense sporthal Vordensteyn zijn plannen voor de eerste dartsschool van België voor. ‘Darts Never Enough’ ofwel de DNE Dartsschool komt er dankzij de nummer 9 van de wereld, vrienden en familie. “Zij willen de sport mee ondersteunen”, vertelt Van den Bergh. “Ik kan daar alleen maar blij om zijn en deel dan ook graag mijn expertise.” Hij hoopt darters van alle niveaus te doen groeien.

De hele familie zet mee de schouders onder het project. Zijn vrouw Evi wordt voorzitster van het instituut, de broers en vader van Van den Bergh zullen er lesgeven en ook mede-initiatiefnemer Kevin Belmans neemt de klas voor zijn rekening. “Ik ga beginners leren hoe belangrijk het is om telkens dezelfde houding aan te nemen”, zegt Belmans. “Ook een goede worp mag daarbij niet ontbreken. De broers van Dimitri zullen zich toeleggen op de meer ervaren spelers.”

DNE dartsschool zal de eerste weken vooral workshops, teambuildings en korte trainingen aanbieden. Begin september, wanneer het schooljaar begint, opent Darts Never Enough officieel de deuren. Inschrijven kan vanaf eind deze week.

(atv, tsjs)

www.dne-dartsschool.be

Vastgoed

Jobs in de regio