©  Beerschot

Officieel: aanvoerder Ryan Sanusi blijft bij Beerschot

Uitstekend nieuws vanop het Kiel: het wordt dan toch geen complete leegloop bij Beerschot. Meerdere sterkhouders van de afgelopen seizoenen hebben de befaamde degradatieclausule al gelicht, maar aanvoerder Ryan Sanusi blijft. Hij verlengt zijn aflopende contract tot 2025.

yala

“Beerschot is mijn club en ik voel mij hier goed”, reageert Sanusi via de clubwebsite op zijn contractverlenging. “Elke keer als ik op de training aankom, voelt het als thuiskomen. Dat gevoel is voor mij van goudwaarde. Ik had een aantal andere opties in 1A, maar nadat ik alles rustig had bekeken, was Beerschot voor mij de beste keuze.”

Ryan Sanusi, die uit de jeugd van Beerschot komt, keerde drie seizoenen geleden terug naar het Kiel en zal er nu nog eens drie bij doen.

“Ik kom natuurlijk zelf uit Antwerpen, ik heb heel de jeugdwerking doorlopen. Spelen voor het eerste elftal was een jongensdroom die is uitgekomen. Nu kan ik nog een vervolg breien aan dat verhaal”, zegt hij. “Het voelde ook niet juist om te vertrekken na vorig seizoen. De degradatie kwam ook bij mij hard aan. Nu is het aan ons om samen met de nieuwe coach aan iets nieuw te beginnen bouwen. Persoonlijk wil ik zo snel mogelijk opnieuw promoveren, daar wil ik volgend seizoen ook vol voor gaan. Deze club hoort gewoon thuis in 1A.”

Sanusi moest een groot deel van het afgelopen seizoen missen door een langdurige knieblessure. Na Nieuwjaar vond hij echter snel zijn vorm terug, werd hij meteen een vaste waarde op het middenveld en nam hij zelfs de kapiteinsband over. Ook in 1B moet hij komend seizoen een van de leiders worden om Beerschot snel terug naar het hoogste niveau te brengen.

Prioriteit

Voorzitter Francis Vrancken liet onlangs nog in een interview met onze krant weten dat het een prioriteit was om Sanusi te houden en dat er een meerjarig contract klaar lag. “Ryan was voor ons een absolute topprioriteit. Maar Beerschot was dat ook voor Ryan”, vertelt hij nu de handtekening gezet is. “Zijn liefde voor de club, respect voor haar traditie en haar supporters, maakt van Ryan een echte Beerschotman. We belonen hem met een langetermijnovereenkomst. Dit strookt volledig met de ambitie die we samen met hem koesteren. Terugvechten tot in de hoogste divisie. Ik ben enorm trots om dit samen met Ryan te trachten verwezenlijken.”

Bekijk hier ook de knappe video met de bekendmaking van Beerschot:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio