©  AFP

Wout van Aert maakt zich geen illusies in de Dauphiné: “Natuurlijk zal ik mijn leiderstrui ten laatste dit weekend kwijt zijn”

Een ijzersterke Wout van Aert sprintte zondagmiddag naar de overwinning in de eerste etappe van het Criterium du Dauphiné, waardoor hij bij aanvang van de tweede etappe maandag in de leiderstrui aan de start stond. Maar onze landgenoot beseft dat hij zich niet al te veel moet hechten aan die trui.

Thomas Cami, Hugo Coorevits

“Ik denk dat het laatste weekend te zwaar zal zijn om mijn leiderstrui te behouden. Ik bereid mezelf vooral voor op de sprints en de tijdritten, en niet echt op de bergen. Dus in het weekend zal ik hem wel verliezen. Het zal zelfs moeilijk worden om hem tot dan te houden.”

“Ik verwacht vandaag wel een soortgelijke etappe aan die van gisteren”, stelde de renner van Jumbo-Visma. “Het zal soms zwaar worden want er zijn enkele stevige klimmetjes onderweg, maar het zal ook afhangen van de andere teams. Ik denk dat we klaar moeten zijn om enkele aanvallen op mijn leiderstrui te neutraliseren.”

 

 ©  AFP

Over Ethan Hayter, die hij gisteren in de sprint nog klopte, had Van Aert tot slot nog enkele mooie woorden. “Hij is een erg sterke renner. In de Tour of Britain leerde ik hem vorig jaar kennen, en we hebben daar een paar mooie wedstrijden gereden. Hij is erg moeilijk te kloppen.”

Vastgoed

Jobs in de regio