©  ISOPIX

Jago Geerts moet GP-zege in Frankrijk nipt aan thuisrijder en WK-leider Tom Vialle laten

Jago Geerts (Yamaha) is er zondag in de MX2-klasse net niet in geslaagd de Grote Prijs van Frankrijk, de tiende van negentien manches voor het WK motorcross te winnen. De 22-jarige Kempenaar werd op het circuit in Ernée twee maal tweede. De Franse WK-leider Tom Vialle (KTM) won de eerste reeks en werd derde in de tweede reeks. Dat volstond voor de GP-overwinning.

Bron: BELGA

De Fransman Thibault Benistant (Yamaha) won de tweede reeks en eindigde derde in de Grote Prijs. Liam Everts (KTM) werd zesde in de Grote Prijs, na een zesde en een zevende stek in de reeksen. Florent Lambillon (Suzuki) finishte als 20e en 18e en kwam niet verder dan een 22e plaats in de eindstand.

Vialle (427 ptn) breidt zijn voorsprong in de WK-tussenstand met één extra puntje uit. Geerts (416 ptn) volgt als eerste achtervolger op elf punten. Liam Everts is twaalfde met 145 punten, Florent Lambillon 43e met 4 punten.

In de MXGP won de Zwitser Jeremy Seewer (Yamaha) eerder op de dag de eerste reeks. Brent Van Doninck (Yamaha) werd knap derde. De tweede reeks start om 17u10.

De volgende Grote Prijs staat volgende week zondag op het programma, in het Duitse Teutschenthal.

MXGP: Jeremy Seewer (Yamaha) pakt de zege in Ernée

De Zwitser Jeremy Seewer (Yamaha) heeft zondag de Grote Prijs van Frankrijk in de MXGP-klasse van de motorcross op zijn naam geschreven in Ernée. Dat was de tiende WK-manche van het seizoen.

In zijn eerste seizoenszege pakte Seewer 47 punten door de eerste reeks te winnen en in de tweede op de tweede plaats te eindigen. Jorge Prado (GasGas) werd tweede met 42 eenheden en de Nederlander Glenn Coldenhoff (Yamaha), winnaar van de tweede reeks, derde met 34 stuks.

De Sloveense kampioenschapsleider Tim Gajser (Honda) kende een gecompliceerde race en klokte af als vijfde en als vierde, om uiteindelijk vierde te worden in de einduitslag van deze GP met hetzelfde puntentotaal als Coldenhoff.

Brent Van Doninck (Yamaha), derde en dertiende in beide reeksen, was goed voor de zesde plaats met 29 punten, net voor Jeremy Van Horebeek (Beta) met 28 eenheden.

In de WK-stand blijft Gajser autoritair aan de leiding met 438 punten, voor de Fransman Maxime Renaux (Yamaha, 365 ptn). Van Horebeek en Van Doninck volgen respectievelijk op de negende (217) en zestiende (128) plaats.

Vastgoed

Jobs in de regio