CC Deurne verandert in De Klap. Een gebeurtenis die zondag een aantal dingen flink op hun kop zette. ©  Jan Van der Perre

Adieu CC Deurne, opvolger De Klap start met stevig feestje

Deurne -

Zeg voortaan niet langer meer CC Deurne. Het cultureel centrum maakte zondag een nieuwe start onder de naam De Klap. Het aanbod wordt meteen ook breder en diverser.

Patrick Van de Perre

CC Deurne is ondertussen het derde van vier Antwerpse culturele centra die van naam veranderen en hun aanbod verruimen. CORSO in Berchem en Schouwburg Noord in Merksem gingen Deurne vorig jaar al voor. Net zoals deze twee centra wil ook De Klap een toegevoegde waarde betekenen.

“De Klap staat voor ontmoeting en verbinding, voor ‘aan de klap geraken’. Maar ook voor voorstellingen die aankomen als een klets in je gezicht. Wij zijn niet alleen een podium met een programma van kleuter tot klassiek, maar ook een open huis waar mensen en werelden samenkomen”, legt districtscultuurcoördinator Filip Baeyens uit.

Zondag tijdens de opening van De Klap kregen de aanwezigen hiervan al een voorsmaakje. Er waren naast theater ook een speelhoek voor de jonge kinderen en een soort van knutselatelier. In de grote zaal waren er doorlopend kleine voorstellingen.

Werk aan de winkel bij De Klap. Jongeren konden zich uitleven in de knutselateliers. ©  Jan Van der Perre

“De liefde is nog gegroeid”

“Het cultureel centrum van Deurne scoort hoog bij de Deurnenaars, net omdat het team weet wat er leeft onder de inwoners. Cultuur wordt gemaakt door mensen en ik ben heel blij met de medewerkers en vrijwilligers die voor De Klap werken om cultuur tot bij de mensen te brengen. De volgende stap is om de drempel te verlagen en buiten De Klap op te treden, zoals op pleinen en in straten”, zei districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) in zijn welkomstwoord.

Dimitri Leue, die zondag als ceremoniemeester figureerde, zal zijn twee eerstvolgende producties in De Klap in première laten gaan. De eerste productie is een theatrale concert Kameleonie met Tine Embrechts, dat zaterdag 24 september start. In Messia werkt Leue samen met Jennifer Heylen, die de verlosser incorporeert. Dat stuk loopt vanaf zaterdag 29 oktober.

“De Klap en alle werknemers hebben mij tijdens corona er echt doorgetrokken en de liefde die er al tussen ons was, is in die tijd nog meer gegroeid. Het is een eer voor mij om vandaag hier de ceremoniemeester zijn op dit lanceringsfeest”, aldus nog Dimitri Leue.

www.ccdeurne.be

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio