Terrein Extrema Outdoor herschapen tot modderpoel

Bezoekers van dansfestival Extrema Outdoor moesten zondagmiddag wanhopig op zoek naar onderdak. Het strand aan de Plas in Houthalen-Helchteren was in no-time omgetoverd tot een modderpoel. De regen viel met bakken uit de lucht op de festivalweide. Door de hevige regenval waren er ook heel wat problemen voor festivalgangers die later aankwamen.

Gilles Niesen

LEES OOK. Derde gevaarlijke xtc-pil gevonden bij gebruiker met angstige symptomen op Extrema Outdoor

De tweede dag van Extrema Outdoor dreigde volledig in het water te vallen. Zondagmiddag zat de organisatie nog samen met weerman Ruben Weytjens in een spoedoverleg. Er werd een melding gestuurd aan alle festivalgangers die nog niet afgezakt waren naar de festivalweide: “We raden aan om pas na 19 uur te komen.”

In de vooravond meldde woordvoerder Lomme Valkeneers dat op het terrein zelf de situatie “min of meer onder controle” was. “Alle districten zijn opnieuw open, en de ergste regen ligt achter ons.” Maar de ondergrond had het zwaar te verduren gekregen. “Vooral op de buitenste perimeters van het terrein zijn er heel veel moeilijkheden. Zo erg zelfs, dat alle reguliere parkings niet meer toegankelijk zijn. Ook de vipparking aan het terrein is niet meer bereikbaar. Alle bezoekers die nog onderweg zijn of willen vertrekken worden omgeleid en moeten de signalisatie van de stewards volgen”, klonk het.

In samenspraak met de veiligheidscel werd beslist de parking aan het NAC en aan Greenville te voorzien voor festivalbezoekers. Pendelbussen werden ingezet om ze af en aan naar de festivalweide te vervoeren. Net wegens de wateroverlast namen sommige bezoekers het zekere voor het onzekere en bestelden een taxi om ter plekke te geraken.

LEES OOK. Wateroverlast, modderstromen, verstoord treinverkeer en evacuatie door onweer

 ©  Dick Demey

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER