Ook de jaarmarkt van Edegem staat in de gids vermeld. 

Ook de jaarmarkt van Edegem staat in de gids vermeld. © Filip Spoelders

Gids geeft meer dan 80 tips voor zomervakantie in Antwerpse zuidrand

Zuidrand -

Na een eerste test tijdens de coronazomer van vorig jaar pakt Cultuurregio Zuidrand nu uit met een stevig gevulde brochure om een cultuurgetinte vakantie in de streek door te brengen.

Filip Spoelders

Het is inderdaad de tweede maal dat de cultuurhuizen uit de gemeenten Aartselaar, Kontich, Edegem, Hove, Lint, Mortsel en Borsbeek hun aanbod bundelen in Zomeren in de Zuidrand. De gids toont uiteenlopende tips zoals openluchtfilms, concerten, theater op locatie, vertellingen en feestelijke evenementen zoals de in de streek druk bezochte jaarmarkten.

Fietsen en zomerbars

Voor deze editie werd de brochure verder uitgebreid met recreatieve tips in de zuidrand. Op die manier komen ook wandelingen, fietstochten en zomerbars in beeld.

“Na een eerste voorzichtige versie van onze Zuidrand-zomerbrochure in 2021 kunnen we dit jaar nog meer genieten van cultuur tijdens de zomermaanden. Met meer dan tachtig activiteiten tonen we dat er ook dicht bij huis heel wat te beleven valt. Of je nu houdt van orgelconcerten of samen met je kinderen op speurtocht wil gaan, wil genieten van een woonwagenvertelling, of gewoon gezellig wil kennismaken met de jaarmarkten en kermissen deze zomer, je vindt het om de hoek en in onze brochure”, legt Mortsels schepen van Cultuur en ondervoorzitter van de Streekvereniging Zuidrand, Ilse Lacante (N-VA), uit.

De gids is gratis af te halen aan het onthaal van de zeven gemeenten of online te downloaden op de website van De Zuidrand.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio