©  BELGA

Kangoeroes Mechelen onderuit in slotfase en uitgeschakeld voor halve finale BNXT League

Kangoeroes Mechelen heeft zich niet kunnen plaatsen voor de ­halve finale. De Maneblussers, die de heenmatch met 84-86 hadden gewonnen, gingen in eigen midden met vier punten onderuit tegen Groningen. Het knap seizoen van Kangoeroes Mechelen, dat tweede eindigde in het kampioenschap en zich tot vicekampioen in België kroonde, zit er meteen op.

Patrick Ceulemans

“We domineerden het grootste deel van de partij”, stelde Domien Loubry, een van de smaakmakers van de fantastische campagne van Kangoeroes Mechelen, vast. “Dat je in de slotseconden een winnende situatie nog weggeeft, doet uiteraard pijn. Het vat was duidelijk af in het laatste kwart.”

Hoog bezoek in de Mechelse Winketkaai. Kim Clijsters zat op de eerste rij. Clijsters werkt zondag in het Nederlandse Rosmalen een demonstratiematch af. Coach Kristof Michiels was jaren de ­assistent van Brian Lynch, de echtgenoot van Kim Clijsters, bij Limburg United en Charleroi.

In het eerste kwart lag Kangoeroes Mechelen tegen een snel en efficiënt altijd onder: 20-21. ­Domien Loubry, Mattias Palinckx en Shizz Alston waren de bezielers van een sterk tweede kwart. Dat leidde naar 47-41 halfweg.

Ook in het derde schuifje bleven de Maneblussers domineren: ­72-63. Het ticket voor de halve ­finale lag voor het grijpen, maar in het slotkwart ging het licht volledig uit bij de Mechelaars. Van 80-71 ging het naar 85-84.

“We hadden geen energie meer in de slotfase”, aldus coach Kristof Michiels. “Daarom koos ik in de slotseconden voor een driepuntpoging voor Domien Loubry. Als dat shot binnen was gegaan, was dat goed geweest, voor kwali­ficatie. Ik wilde immers geen tweepunter en een verlenging. Jammer dat het niet lukte. Maar ik ben vooral fier op het seizoen dat mijn selectie dit seizoen bracht.”

KANGOEROES MECHELEN: Stephens 11, Loubry 13, Van Buggenhout 0, Kotrulja 7, Mennes 0, Alston 16 , Foerts 14, Palinckx 12, Brodeur 12, Waleson 0.

GRONINGEN: Thomas 6, Luke 8, Ingram 11, Williams 14, Gavin 2, Egekeze 12, ­Koenis 24, Brandwijk 0, Caruso 9, ­Adddison 3.

Vastgoed

Jobs in de regio