Ben Sannen verkoopt in zijn winkel alles voor de jacht en voor het sportschieten. 

Ben Sannen verkoopt in zijn winkel alles voor de jacht en voor het sportschieten. © Wouter Adriaensen

Afgebrande handel in jacht- en sportgeweren heropent in Weelde

Ravels -

Nog geen drie maanden na een zware brand in de Turnhoutse wapenwinkel Venatu heeft Ben Sannen een nieuwe locatie gevonden in Weelde (Ravels). “Mensen die sportschieten, zijn geen psychopaten, maar net voorbeeldburgers.”

Wouter Adriaensen

In augustus 2017 opende Ben Sannen zijn handel in jacht- en sportgeweren aan de Steenweg op Mol in Turnhout. “Ik doe al mijn hele leven aan sportschieten en jaag al sinds ik 6 jaar ben”, vertelt hij. “Toen ik 18 werd, heb ik mijn jachtverlof gehaald, mijn vergunning om te mogen jagen. Vanuit die ervaringen ben ik op zoek gegaan naar de meest kwalitatieve producten voor mijn klanten.”

Begin maart vernielde een zware brand zijn winkel echter compleet. Meer dan vijfhonderd geweren en ongeveer 200.000 kogels gingen verloren.

De zaak brandde op 6 maart uit. 

De zaak brandde op 6 maart uit. ©  Bert De Deken

“Ik was op een wapenbeurs in Duitsland en ben in een paar uur tijd terug naar huis gereden. De verzekering vermoedt dat een koffiezetapparaat de oorzaak was. Ondertussen is er nog steeds niks op mijn rekening gestort. Maar als ik daarop moest wachten, was ik al lang failliet.”

Universitair niveaus

Ben Sannen investeerde dus zelf om een nieuwe zaak te openen in de Weeldestraat, waar eerder onder meer een superette en een frituur zaten. “Dit was het eerste pand dat aan al mijn eisen voldeed. We zijn erop vooruitgegaan in vergelijking met Turnhout: parking voor de deur en een betere ligging, met meer passage tussen Nederland en België.”

Bij Venatu vind je alles voor de jacht en het sportschieten. Ben nodigt iedereen uit voor een bezoekje, in de hoop ook enkele vooroordelen en misvattingen over geweren te weerleggen. “Mensen die sportschieten, zijn geen psychopaten. Integendeel, wij zijn voorbeeldburgers. Om zo’n wapen te mogen kopen, moet je fysiek en mentaal goedgekeurd zijn door een arts, een examen op universitair niveau afleggen en een blanco strafregister hebben. Luchtdrukwapens zijn wel vrij verkrijgbaar voor iedereen die ouder is dan 18 jaar. Maar ik probeer zelf in te schatten of het een goed idee is om iemand zo’n wapen te verkopen of niet.”

Van vrijdag 17 tot en met zondag 19 juni viert Ben de heropening van zijn winkel. Venatu is die dagen doorlopend open van 10u tot 19u. Wie het antwoord weet op drie vragen, maakt kans om een luchtdrukgeweer te winnen.

www.venatu-outdoor.com

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio