© BELGA

Kempense ziekenhuizen passen bezoekregels aan: AZ Turnhout is het soepelste

Herentals, Geel, Turnhout, Mol -

Ook de Kempense ziekenhuizen hebben de strenge bezoekregels die sinds de coronapandemie gelden, aangepast. Bijna in alle ziekenhuizen zijn nu maximaal twee bezoekers per dag, met mondmasker, welkom. Alleen in AZ Turnhout is er geen beperking op het aantal bezoekers, zolang het bij twee mensen tegelijk op de kamer blijft.

“Wij hebben al een tijdje onze strenge beperkingen opgeheven qua bezoekregeling”, zegt Hetty Voeten van AZ Turnhout. “Er zijn nu maximaal twee bezoekers welkom op de kamer van een patiënt. Er is geen maximumaantal bezoekers per dag, zolang er maar niet meer dan twee mensen tegelijk op de kamer zijn. Op de materniteit zijn ouders daar niet bij gerekend.”

“We blijven er wel op hameren dat bezoekers afstand blijven houden en te allen tijde hun mondmasker blijven dragen, ook wanneer de patiënt op een eenpersoonskamer ligt. Patiënten komen in contact met heel wat verschillende zorgverleners, dus we moeten blijven voorkomen dat een mogelijke coronabesmetting rond kan gaan onder het personeel”, klinkt het. 

Ook AZ Herentals, Ziekenhuis Geel en het Heilig Hartziekenhuis in Mol hebben de bezoekregeling aangepast, maar zijn nog niet zo soepel als Turnhout. In de drie ziekenhuizen zijn ook maximaal twee bezoekers per patiënt toegelaten, maar dat slechts per dag. Ook daar geldt dat partner en eigen kinderen op de materniteit altijd aanwezig mogen zijn. De mondmaskerplicht en het bewaren van de afstand blijft overal een vereiste. (brip)

MEER OVER Blikvangers Kempen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio